34.000 fans voor noodweer Benelux

Eerlijk, we hadden in 2012 een doel opgesteld dat we wilden bereiken met deze weerblog en Noodweer Benelux op Facebook. Mensen informeren over onweer, stormweer en sneeuw stonden daarbij centraal. Wie ons al een tijdje volgt weet dat we eerder dit jaar geëxplodeerd zijn in de sociale media. Met bijna 9.000 fans op Twitter en 34.000 fans op Facebook mogen we gerust in het rijtje gaan staan van websites die het goed doen in de wereld van nulletjes en ééntjes.

Daarom willen alle mensen die vrijwillig achter de schermen meewerken aan dit initiatief iedere bezoeker van harte bedanken. In de marge: u heeft ook een boeiend initiatief dat onze bezoekers mogen zien? Contacteer ons op de mail: noodweer.be@gmail.com

34.000 fans voor noodweer Benelux

De kracht van onze groei? Dat zijn onze bezoekers en de hoge mate aan betrokkenheid bij onze site. Samen met de nationale media in binnen- en buitenland zijn we uitgegroeid tot één van de sterkhouders als het aankomt op slecht weer. Met onze bloggers hebben we het er al vaak over gehad. “Waar gaat deze groei eindigen?” Veel mensen zijn ook vragende partij voor een mobiele app die zowel op Android als iOS perfect draait. Ook wij willen dergelijk systeem snel op de markt krijgen, maar daar kruipt het nodige onderzoek in. Wij beloven dat we hiermee bezig blijven en vermoedelijk kan het één en het ander in een stroomversnelling geraken de komende weken.

  • Wie won de vorige keer ons prachtig cadeau? (exclusief weerstation)
  • Straks zal ook stormjager en blogger Kevin Smetryns zijn review van het boek meegeven.

Tijd voor een prachtig cadeautje

Enkele weken terug waren we met onze site aanwezig op het VWK (Vereniging voor de Weerkunde en Klimatologie) in Utrecht. Talrijke liefhebbers van het weer waren aanwezig op het congres. Zo ook de bekende fotograaf Karin Broekhuijsen. Deze vrouw met een bijzondere passie voor het weer trok meteen onze aandacht. Zo mocht ze in première en in samenwerking met BirdPix een bijzonder boek voorstellen! Het “Praktijkboek: het weer en natuurverschijnselen” is een complete verzameling van weerfoto’s van bijzondere kwaliteit.

voorbeeld praktijkboek fotografie

Waarom zou u dit boek willen winnen? Simpel, de weerfoto’s zijn op die manier gemaakt en ondersteund met uitleg dat het voor iedere weeramateur in de Benelux en ver daarbuiten een instrument voor het leven is. Hoe moet ik bliksems perfect fotograferen, hoe vind ik de beste compositie voor bijzondere wolkenformaties… Dit vormt tevens een uitstekende gelegenheid om het boek als cadeautje te schenken aan iemand in de familie. Doen zouden wij zeggen!

Hoe werkt het? De eerste vrieskou in Ukkel (België)

Aangezien onze site gevestigd is in België gaan we de wedstrijd ook koppelen aan een plaats in België. Mensen uit Nederland zijn natuurlijk ook perfect welkom om deel te nemen aan deze wedstrijd (iedereen trouwens op deze wereldbol). Het enige wat u moet doen is op onze wedstrijdvraag antwoorden met de correcte datum en een tijdstip. Bijvoorbeeld: 2 december 2014 (07:14). Alle antwoorden verschillend van deze weergave worden niet opgenomen in de wedstrijd (let dus goed op).

1. Navigeer naar onze wedstrijdvraag op Facebook

2. Geef een antwoord op de vraag: wanneer mogen we de eerste vrieskou in Ukkel verwachten? Deze waarde wordt gemeten in thermometerhut (2 m boven de grond, volgens WMO)

Bijvoorbeeld: 2 december 2014 (07:14)

3. Antwoorden op onze site, onderaan dit artikel, worden niet meegenomen in de wedstrijd!

U kan deelnemen tot en met vrijdag 21 november 2014. De winnaar wordt persoonlijk op de hoogte gebracht zodra we het vriespunt in Ukkel (zie deze link voor de actuele meetgegevens) hebben bereikt. Veel succes en stay tuned voor meer leuke wedstrijden 🙂

Het wedstrijdreglement uitgelicht

* Er is slechts 1 uniek antwoord mogelijk om deel te nemen.

** Het eerste correct antwoord op Facebook heeft gewonnen (chronologisch).

*** Geen correct antwoord? Het dichtstbijzijnde antwoord wint.

**** U kan het boek niet inruilen voor een ander type cadeau.

Enkele foto’s door Karin Broekhuijsen


Lees ook eens: