31 december 2012 - 2 min. lezen 3 reacties

De laatste dag van 2012. Wat is de tijd gevlogen en wat hebben we allemaal niet mogen neerpennen op deze weerblog! Daarom zal er vandaag dan ook een speciale editie van het weerbericht zijn met een greep uit 11 artikels die het jaar van 2012 op weerkundige gebied samenvatten raadplegen. Wie ondertussen nog op de hoogte wil blijven van de neerslagkansen rond middernacht (vuurwerkliefhebbers) kan hier terecht. Wie het weerbericht ieder uur wil opvolgen kan terecht op “Het weer op uw locatie“.

Weerbericht 31 december

Vandaag starten we de dag overal half tot zwaarbewolkt. De zon krijgt vooral in de voormiddag wat ruimte om zich te laten zien. De temperaturen schommelen voor het middaguur rond een aangename 9°C in het Vlaamse binnenland en zo’n 3 tot 4°C in de Ardennen. De wind waait matig tot krachtig uit zuidwestelijke richtingen.

Vanmiddag en vanavond nadert een volgende (actieve) regenzone de Benelux. Het gaat hier om een koufront dat volgens de weermodellen regionaal 5 tot lokaal 15 liter water per vierkante meter kan lossen. Dit vooral rond middernacht en het tweede deel van de nachtperiode.

neerslag overgang 2013

Behoorlijk intensieve neerslag rond middernacht met een activiteit van 4 tot 8 mm per 6 uur. Dat betekent dat er zo’n 10 liter per vierkante meter kan vallen gedurende 12 uur !

Tegelijkertijd gaat dit front gepaard met flinke windstoten uit het zuidzuidwesten. Lokaal is een uitschieter tot 80 km/h niet uitgesloten. Wanneer u dus met vuurwerk werkt, neem deze randfactoren in beschouwing. LIKE ons op Facebook !!!

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken

De invloed van het weer op Formule 1

3 dagen geleden - 5 min. lezen
27

Donderdag regen en veel wind, maar hoeveel?

20 februari 2024 - 4 min. lezen