29 oktober 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

In dit weerbericht 29 oktober komt er vanuit het westen een storing opzetten die toch wat van onze aandacht zal opeisen. Vooral in het zuidoosten van het land kan de doortocht van de neerslagzone gepaard gaan met winterse neerslag. In het centrum zal veel afhangen van het tijdstip en temperatuur (daar verwacht ik meestal regen).

De ochtendperiode verloopt bewolkt met neerslag vanuit het westen. De temperaturen schommelen rond zo’n 4 tot 5 graden en in de Ardennen kan het eerst nog vriezen. De wind waait zwak uit zuidwestelijke richtingen. TIP: wie de trend van de temperatuur wil volgen (maxima en minima), kan terecht op onze pagina met de weerpluim.

In de namiddag klimmen de temperaturen richting 6 tot 9 graden en verdwijnen ook de kansen op winterse neerslag in het zuidoosten van het land. De periodes met neerslag worden in het westen geleidelijk aan vervangen door fikse buien (lokaal met onweer). TIP: wie het onweer op de voet wil volgen kan terecht op onze ‘live radar‘.

In het zuiden van Frankrijk viel er gisterenochtend flink wat winterse neerslag met zelfs kortstondige sneeuwaccumulatie in de omgeving van Cannes.

Relevante artikelen rond sneeuwval

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken