27 september 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Neen, het gaat niet over de komende oktobermaand in het jaar 2012. We gaan vandaag de weerkaarten vergelijken met exact één jaar geleden aan de hand van de weerdata van Weerstation Waregem (locatie: zuiden van West-Vlaanderen / België). Wie toch de actuele weersituatie wil opsnorren kan terecht op de pagina “Het weer op uw locatie“. Voorspellingen voor vandaag en de komende dagen worden grafisch mooi en duidelijk in beeld gebracht.

Warme start oktober

Rond deze periode werd een ‘bijzondere’ weersituatie zichtbaar op de weerkaarten. Er werd een nazomers intermezzo in de steigers gezet om u tegen te zetten. We zetten het voor u eventjes op een rijtje met de weerkaarten uit de archieven. We beginnen met een schets op 24 september 2011.

opstuw warme lucht oktober

Diepe depressies op de Atlantische Oceaan stuwen flinke porties zachte lucht richting het noorden. Er werd een hogedrukgebied gevormd boven Duitsland.

Op datzelfde moment was het in Waregem aangenaam zacht met maxima rond 20 graden en lokaal nog iets meer. De nazomerse periode werd ‘geactiveerd’.

weersituatie rond waregem

Weerstation Waregem registreert opnieuw maxima boven 20°C.

24 september vormde slechts een voorbode van wat nog komen moest in de Benelux. De depressie van foto 1 was bijna verantwoordelijk voor een hittegolf (5 dagen meer dan 25°C, waarvan 3 meer dan 30°C..). Hieronder de weerkaarten !

warme start oktober

Een sterk en gefundeerd hogedrukgebied zorgde voor stabiel nazomerweer in de omgeving van de Benelux. Het werd meerdere dagen meer dan 25°C !! Bekijk de weergrafieken van deze (zomerse) periode hier !!

warm weer in waregem

Pas vanaf 3-4 oktober werd het weertype instabiel en verloor het nazomerse weertype het meeste van haar pluimen. Van contrasten gesproken..

Bron kaartjes: weerstationwaregem.be / meteociel.fr

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken