26 september 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Oef, even een rustpauze in het wisselvallige en turbulente weerbeeld. Vandaag blijft de buienmachine grotendeels op stal staan en regelmatig kunnen we zelfs profiteren van opklaringen. Een welgekomen verademing voor velen!

De voormiddag wordt op de meeste plaatsen gekenmerkt door bewolkte periodes die voldoende worden afgewisseld met zonnige periodes. Een enkele bui in het binnenland blijft natuurlijk wel bestaan, maar hevige exemplaren zijn we (voorlopig) kwijt. De temperatuur schommelt in de voormiddag tussen 13 en 16°C. De wind waait meestal matig uit het zuiden.

In de namiddag weinig verandering in het wisselend weerbeeld. Door de stijging van de temperatuur en de koele bovenlucht is een stevigere bui niet uitgesloten. Dit kan gepaard gaan met onweer zonder al te veel erg. De wind waait nog steeds matig uit het zuiden. De temperatuur haalt maximaal 17°C.

Vanavond en vannacht tijdelijk nog kans op buien (voornamelijk in het westen), maar geleidelijk wordt het ook daar droger. De temperaturen dalen richting 10°C als gemiddelde waarde. De wind blijft matig waaien uit zuidelijke richtingen met windstoten tot 50 km/h tijdens buien.

Weerbericht wereldweer

In eerdere berichtgeving spraken we reeds over de Super typhoon Jelawat. Deze was enkele dagen geleden een CAT 5 en is de afgelopen dagen nauwelijks afgezwakt. Op dit moment heeft het systeem nog steeds een energie gelijk aan een CAT 4.

Jelawat categorie 4

Windsnelheden ver boven 200 km/h zorgen dan ook voor flink wat onrust op Japan. Of Jelawat daar iets zal uitrichten, is nog niet zeker. Het bevindt zich nog ver genoeg van het vasteland. Meer informatie.

Bron foto: tropic.ssec.wisc.edu

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

3 uur geleden - 3 min. lezen
6

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

2 dagen geleden - 2 min. lezen