25 september 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

De eerste storm van het nieuwe herfstseizoen is nu al een feit en we zijn nog maar pas begonnen.. In tegenstelling tot wat vele berichten lieten vermoeden, is het niet de tropische storm/orkaan Nadine die gisteren over het westen van Europa trok. Neen, het was een afzonderlijk laag (lagedrukgebied) dat ontstond door de invloed van Nadine. Het had er echter niets direct mee te maken. Hieronder een kaartje waarin we Nadine duidelijk terugvinden met een warme kern ten westen van Afrika.

weerbericht 25 september

Weerbericht 25 september

Vandaag minder wind en waarschijnlijk ook minder regen in het centrum en oosten van het land. We zijn de dag immers droog gestart met op enkele plaatsen nog buien, maar het stelt in vergelijking met gisteren weinig voor.

Op dit moment (8:57) zien we vanuit het westen een nieuwe buienlijn opschuiven richting de provincie West-Vlaanderen. Daar kunnen ze de komende uren nog enkele (intense) buien (met onweer) verwachten. De windstoten kunnen tijdens deze buien pieken richting 60-70 km/h. Elders blijft het iets rustiger met ook daar nog een kans op een stevige bui. De wind waait meestal matig tot vrij krachtig uit zuidwestelijke richtingen.

De temperatuur schommelt vandaag rond 16-17°C. In de Ardennen blijft het frisser met slechts 11-12°C. Daar gaat in de loop van de late namiddag en avond ook opnieuw neerslag vallen welke overvloedig kan zijn.

De doortocht van het koufront gisteren ging in België en in Nederland gepaard met regen, wind en ook onweders. Vooral later in de namiddag zagen we een scherpe buienlijn ontstaan in het noorden van Nederland met waarschijnlijk zeer hevige windstoten.

Bron kaartje: buienradar.nl / modellzentrale.de

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

15 uur geleden - 5 min. lezen

Wat is het mysterieuze Sint-Elmsvuur?

3 dagen geleden - 5 min. lezen

Saharastof versnelt smelt in de Alpen

4 dagen geleden - 4 min. lezen