24 november 2012 - 2 min. lezen 2 reacties

Vandaag krijgen we een interessante 24 uur voor de kiezen. Deze ochtend gaan we er nog weinig van merken, maar alle ingrediënten liggen klaar voor een stevige storm uit het zuidwesten. Deze moet momenteel nog tot ontwikkeling komen boven het Kanaal en neemt bijgevolg eigenschappen aan van een Kanaalrat wanneer het deze avond gaat uitdiepen tot een lagedrukgebied met kerndruk van 990 hPa, lokaal nog iets lager

Weerbericht 24 november

Deze ochtend geen storm of flinke windstoten. Het weerbeeld wordt gedomineerd door bewolkte periodes met hier en daar wat motregen. Op de meeste plaatsen schommelt de temperatuur rond 6 – 7 graden. Merk op dat het op dit moment (10:00) nog steeds vriest in het noorden van Nederland. Met licht negatieve minima vriest de nevel/mist in die regio aan. De wind waait vandaag eerst zwak uit oostelijke tot noordoostelijke richtingen.

Op en na de middag wordt er geleidelijk gewerkt aan een weersverslechtering. Vanuit het zuidwesten neemt de kans op regen meer en meer toe. In het westen en centrum kan het later lange tijd licht tot matig regenen met regenhoeveelheden van 1 tot 5 mm. Elders valt er minder neerslag. We zien de wind eerst nog zwak waaien uit zuidoostelijke richtingen, maar ruimt later in de namiddag richting het zuidwesten. Deze gaat aantrekken met windstoten in de vooravond tot 60, 70 km/h. Vannacht doen we daar dan nog een flinke ‘klets’ bij.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken