23 oktober 2012 - 2 min. lezen 1 reacties

Gisteren hadden we hem te pakken. Een echte nazomerse dag in oktober. Op vele plaatsen werd het 20°C en scheen de zon met volle teugen. In het zuidoosten klom het kwik zelfs richting 25°C, maar strandde op een mooie 24.1°C. Vandaag een herhaling van zetten, hetzij minder uitgesproken warm.

Deze ochtend krijgen we in eerste instantie nog nevelslierten en mistbanken voor de kiezen. Al vlug wordt het vanuit het noordoosten ‘mooier’ en verdwijnt de laaghangende bewolking. De temperaturen klimmen van zo’n twaalftal graden in de ochtend richting 16-17°C op de middag. De wind waait zwak uit oostelijke richtingen.

Op de middag en na de middag blijven we het mooie weerbeeld behouden. De opklaringen houden de poging tot wolkenvorming sterk tegen en dat resulteert in aangename maxima. In het oosten bereiken we net de 20°C en in het westen blijven we ‘hangen’ op zo’n 18°C. De wind blijft zwak waaien uit noordoostelijke hoek.

Radar voorgesteld te Jabbeke

Gisteren lanceerde het KMI/RMI een soort ‘promofilmpje’ over de nieuwe weerradar (systeem dat werkt met reflectiviteit) te Jabbeke. Volgens insiders en het KMI zelf behoort de radar in het westen van België tot één van de meest moderne versies van Europa. Sneeuw, onweer en hevige neerslag zouden sneller gedetecteerd worden! Ik kijk er alvast naar uit.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken