21 februari 2013 - 2 min. lezen 3 reacties

We naderen zo stilaan het einde van de maand februari en dat geeft voor velen de indruk dat de winter de komende dagen aan zijn laatste adem bezig is. Echter, niets is minder waar. De rest van deze werkweek staat in het teken van een hogedrukgebied boven Scandinavië. Op die manier wordt een oostelijke stroming ingezet die vanaf zaterdag ook wat winterse neerslag naar de Benelux brengt. De start van het nieuwe wielerseizoen in België zou dus wel eens een spectaculair tintje kunnen aannemen.

Weerbericht 21 februari

Koud maar zonnig

Terwijl de bewolking boven Duitsland zegeviert, kunnen we in het westen van Europa op de meeste plaatsen de zon verwachten. Dat is dus ook het geval voor België en delen van Nederland. Door deze nachtelijke opklaringen is het kwik deze nacht ook gezakt richting -3°C tot lokaal -6°C. Inmiddels (10:10) is het kwik overal aan een opmars begonnen, maar vermoedelijk blijft het overal permanent vriezen (ondanks de vele opklaringen). De wind waait zwak uit noordoostelijke hoek en verscherpt net als gisteren dat koudegevoel.

weerbericht 21 februari
Dit winters sfeerbeeld werd ons gisteren toegezonden door Stef Lannoo !

Deze namiddag neemt de hoge en later middelhoge bewolking opnieuw toe vanaf het noordoosten. Gebieden in Luik en het uiterste zuidoosten van het land kunnen daardoor wat lichte sneeuwval verwachten (al stellen de hoeveelheden weinig voor).

De maxima schommelen rond het vriespunt in Vlaanderen en blijven net onder het nulpunt in de gebieden ten zuiden van Samber en Maas. De wind blijft overwegend zwak tot matig uit de koude oostelijke sector.


Verder lezen

Alles bekijken