19 oktober 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

Gisteren was het een dag om snel te vergeten. In totaal viel er in Waregem zo’n kleine 10 mm in slechts 12 uur. Daarmee hebben we toch opnieuw een kletsnatte ‘oktoberdag’ in de weerarchieven geschreven. Vandaag krijgen de centrale en oostelijke provincies in België al snel de zon op bezoek. In die omgeving belooft het dan ook een schitterende najaarsdag te worden die zelfs even lijkt te tippen aan een zomers tintje. In het westen daarentegen blijft de bewolking tot laat in de voormiddag hardnekkig aanwezig.

Weerbericht 19 oktober (namiddag)

Tegen de middag verdwijnen ook de meeste wolkenvelden in het westen van het land. Het wordt geleidelijk aan overal half bewolkt tot zonnig. De temperaturen klimmen van 14°C in de ochtend richting 20, lokaal 22°C in het oosten van het land. Lokaal kan het kwik nog iets hoger uitpakken. De wind waait gedurende de hele periode zwak tot matig uit het zuid(westen).

Gisteren trokken bijzondere wolkenstructuren over de streek van Waregem (zuiden van West-Vlaanderen). In de vooravond werd het zelfs zo dreigend dat ik besloot om een korte chase richting Kruishoutem te ondernemen. Was mij dat even een persoonlijk succes!

Delen


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

2 dagen geleden - 3 min. lezen
7

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

4 dagen geleden - 2 min. lezen