18 december 2012 - 2 min. lezen 3 reacties

Bewolkt en op sommige plaatsen valt er lichte tot matige regen. Zo kunnen we het weerbeeld deze ochtend het best omschrijven. Vooral het westen van het land heeft op dit moment neerslag te pakken, maar de buienzone trekt langzaam maar zeker ook richting het centrum en later het oosten van het land. Plaatselijk kan ze opnieuw zo’n 2 tot 5 liter per vierkante meter naar omlaag komen. De wind waait meestal zwak uit zuidwestelijke richtingen.

Weerbericht 18 december

In de voormiddag vallen er in het Vlaamse binnenland nog enkele buien, maar geleidelijk aan nemen ze zowel in aantal als in intensiteit af. Als er deze voormiddag nog iets valt in de Ardennen, dan zal dat meestal natte sneeuw zijn. Aan de kust draait de wind van zuidwest naar noordwest en waait meestal matig.

Vanmiddag behouden we een wisselend weerbeeld met opklaringen en wolkenvelden. Het wordt op de meeste plaatsen droog en de zon krijgt wat meer ruimte. Het wordt maximaal 8°C. Later op de namiddag en in de vroege avond kan er al wat nevel of mist gevormd worden. Deze kan later vannacht in het oosten gaan aanvriezen dus uitermate opletten voor rijm- en ijsplekken. Elders bestaat de kans op nachtvorst.

De weermodellen worden het stilaan eens. De rest van de week, inclusief het weekend worden kletsnat. GFS berekent tot en met zondag neerslaghoeveelheden boven 50 liter per vierkante meter. Dat zou voor de provincie West-Vlaanderen teveel van het goede betekenen met hier en daar wateroverlast. Ook elders in België sluit ik problemen met teveel water niet uit. U bent gewaarschuwd.

neerslagverwachting week

TIP: het weerbericht voor 800.000 locaties in Europa (inclusief België en Nederland) bekijken? Het kan simpel, gratis natuurlijk en zeer snel via onze website Het weer op uw locatie. We raden aan om de 7-daagse prognose zeker eens te bekijken, net zoals de weerkaarten die bij de applicatie worden meegeleverd.

Bron kaartje: wetter3.de

Delen


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

3 dagen geleden - 3 min. lezen
7

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

5 dagen geleden - 2 min. lezen