18 augustus 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Vandaag bevinden we ons in een zeer warme luchtsoort. De temperatuur op 850 hPa (1499 m) stijgt richting 20°C, lokaal nog iets meer. Om de temperatuur in thermometer te weten te komen, mogen we daar zo’n 14°C bijtellen. Maxima rond 35°C zijn dan ook zeker niet uitgesloten. Als u dat allemaal te warm vindt (denk dan eens aan de koude winter die ons ieder jaar opnieuw te wachten staat).

Weerbericht 18 augustus

In de voormiddag geeft de zon reeds het volle pond met een heldere hemel en een lichte bries uit zuidelijke richtingen. Het kwik klimt vanaf 10:00 al snel boven 25°C en dat maakt het toch al snel heel erg zomers! De UV-index schommelt rond 6 en is daarmee gevaarlijk voor onze huid. Tijdig smeren en voldoende water drinken is echt aangewezen in deze hitteperiode!

Vanmiddag blijft u tussen 13:00 en 17:00 best binnen of zoekt u een schaduwrijk plekje op. De temperatuur loopt zoals eerder gezegd vlot op tot boven 30°C. In het zuidwesten van het land kan de temperatuur pieken richting 35°C. Ook boven de zandgronden van de Kempen kan dergelijke temperatuur gehaald worden. In de zon moeten we niet schrikken van temperaturen rond of boven 40°C !!

Vanavond en vannacht blijft het lang nagenieten door deze (uitzonderlijk) hoge temperaturen. Terrasjes en/of een avondwandeling behoren tot één van de vele mogelijkheden! De temperaturen dalen pas na middernacht op de meeste plaatsen onder 25°C. Wat een zomernacht!

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

1 dag geleden - 5 min. lezen

Wat is het mysterieuze Sint-Elmsvuur?

4 dagen geleden - 5 min. lezen