18 maart 2013 - 2 min. lezen 3 reacties

Zijn we eindelijk verlost van de winterse perikelen deze nieuwe werkweek? Volgens Koning Winter nog niet meteen en dat werd vannacht mooi geïllustreerd in het noorden van Nederland. Daar viel gemiddeld 2 – 3 cm verse sneeuw die natuurlijk snel zal smelten in de loop van de dag. Elders in de Benelux was het deze ochtend opletten geblazen voor lokale rijm – en ijsplekken door lichte grondvorst.

Weerbericht 18 maart

Vandaag hoeven we geen hoogzomer te verwachten. Ons weerbeeld wordt bepaald door een uitstervende depressiekern boven de Britse Eilanden en een flink hogedrukgebied dat in de loop van deze week zijn invloed zal versterken boven Rusland. Dat zal de aanleiding zijn tot een nieuwe (kortstondige) winterprik met winterse neerslag. Zo berekent het Amerikaans weermodel in de loop van het weekend (veel) sneeuw voor de noorderburen. Afwachten wat dat gaat worden.

Deze middag halen we gemiddeld 7 tot 8 graden in het Vlaamse binnenland. Aan de kust (invloed Noordzee) en in de Ardennen blijft het met maximaal 5 graden gevoelig frisser. De wind waait zwak uit zuidelijke richtingen. Het blijft vanmiddag op de meeste plaatsen ook niet droog. Geregeld veroveren buien vanuit Frankrijk het Belgische grondgebied met een kleine kans op een donderslag en wat korrelhagel. In de bui kan het zicht tijdelijk teruglopen.

Afgelopen nacht was er in een groot deel van Scandinavië noorderlicht te bespeuren. Dat leverde onderstaande beelden op die keer op keer mijn volle verbazing wekken! Prachtig.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken