Weerbericht 17 november

Het Europees weerbeeld wordt dezer dagen gedomineerd door een krachtig hogedrukgebied boven centraal Europa. In het zuidwesten van Europa zien we nog steeds depressie invloed met gisteren zelfs een heuse tornado in Portugal (bekijk het bericht onderaan voor een spectaculair filmpje).

Weerbericht 17 november

Deze voormiddag klimmen de minima (0 tot 4 graden) naar waarden rond 8 tot 9 graden. De wind is gedraaid naar het zuiden en voert geleidelijk zachte lucht aan naar onze contreien. Vooral tijdens de ochtenduren is plaatselijke nevel en/of aanvriezende mist in het centrum en oosten niet uitgesloten.

In de namiddag verandert er weinig aan het bewolkte weerbeeld. De opklaringen zijn eerder schaars en de wind blijft uit zuidelijke richtingen waaien. Vanaf het westen neemt de dreiging van neerslag geleidelijk aan toe en dat is de voorbode van neerslag in de nachtperiode. De maxima schommelen rond 11°C.

Tornado schrikt Algarve op

Gisteren trok een spectaculaire tornado doorheen de Algarve (Portugal). Deze moedige man maakte gedurende de hele opname geen enkel geluid en dat terwijl rondvliegend puin voor potentieel gevaar zorgde! Wauw. TIP: let vooral op het dak van stadion..

Lees ook eens:

Zacht lenteweer in aantocht!

De afgelopen dagen verliepen zeer zonnig in de Benelux, maar wel iets te fris voor de tijd van het jaar. De temperaturen schommelden vaak rond 10 graden, waar we normaal recht hebben op 12-13 graden. Daar wordt aan gewerkt. Vanaf zondag halen we 18 tot...

Matthias BarbierLees dit artikel >
Starlink satellieten

Een helder weertype is het ideaal moment om sterren en andere sterrenbeelden te spotten aan het hemelgewelf. De goed geïnformeerde weeramateur is al een tijdje op de hoogte van de reeks Starlink satellieten die iedere avond te zien zijn. Dit kadert in...

NicolasLees dit artikel >