16 november 2012 - 2 min. lezen 1 reacties

Na een frisse ochtend (temperaturen variƫrend tussen 1 en 3 graden) wordt het vandaag opnieuw wisselend bewolkt met temperaturen die normaal zijn voor de tijd van het jaar. De wind waait zwak uit zuidelijke richtingen met de neiging tot zuidoost. Vanuit die hoek worden er met regelmaat van de klok wolkenvelden naar Belgiƫ gestuurd.

De luchtkwaliteit is dan ook allesbehalve (industrie in Duitsland en de zwakke wind die voor weinig ‘ventilatie’ zorgt in de atmosfeer). U kan de metingen live raadplegen via de website van IRCELINE. Wie wil weten of de situatie de komende dagen zal verbeteren doordat de wind gaat toenemen, kan terecht op onze pagina “Het weer op uw locatie“.

Weerbericht 16 november

In de voormiddag klimmen de temperaturen richting 6 tot 8 graden. De bewolking blijft op de meeste plaatsen hardnekkig en kan vergezeld gaan van nevel of enkele mistbanken. Tegen de middag kan het in het oosten iets fraaier worden met enkele spaarzame opklaringen.

Na de middag gaat het vooral in de Ardennen zonniger worden (Hoog-BelgiĆ«). De inversie met laaghangende bewolking wordt daar door de hoogtemeters opgeruimd. Elders blijft het met een vergrootglas zoeken naar de zon. De maxima schommelen rond 11Ā°C. Het blijft de hele dag droog.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken
26 Prognose

Eerste officiƫle hittegolf lijkt in de maak!

2 dagen geleden - 3 min. lezen

Voorlopig overzicht orkaanseizoen 2022

4 dagen geleden - 11 min. lezen