16 september 2012 - 2 min. lezen 1 reacties

De ochtendperiode verloopt in België bijna overal helder. Enkel aan de kust vinden we op het moment van schrijven (10:08) lage bewolking met ginds temperaturen rond 12°C. Waar er vannacht opklaringen aanwezig waren, werd het beduidend kouder met minima onder 10°C. De wind waait op dit moment zwak uit zuidelijke richtingen.

Rond het middaguur (weerbericht 16 september) bereiken de temperaturen 18,19 graden en verdwijnt ook de meeste bewolking aan de kust. Dit lijkt slechts van tijdelijke aard te zijn, want van over de Noordzee worden nieuwe wolkenvelden het land opgeblazen.

Weerbericht 16 september (namiddag)

Vanmiddag stijgen de temperaturen richting hun hoogtepunt. De maxima bereiken dan 21, lokaal 22°C. Dat is iets meer dan gisteren en waarschijnlijk ook het onderste uit de spreekwoordelijke kan, want vanaf morgen verslechtert het algemene weerbeeld met wolkenvelden en iedere kans op wat neerslag.

Gisteren (omstreeks 20:05) kon ik vanuit Nokere onderstaande weerfoto nemen. We zien twee éénzame pilaren in het landschap vergezeld van een ondergaande zon. Als u goed kijkt naar de foto, ziet u dat de zon als het ware de verbinding vormt tussen de ene pilaar en de andere. Een zeer mooi schouwspel! Bron foto: weerstation Waregem

zonsondergang weerbericht 16 september

Onze sociale media

Heeft u nood aan de laatste weerkaarten / mooie weerfoto’s ? Dan is onze Facebookpagina – Noodweer Benelux – één van die adressen die u bij de favorieten moet zetten. Doe het snel en geheel gratis !

Delen

Eén reactie op “Weerbericht 16 september”


Verder lezen

Alles bekijken

Na het weekend barst de zomer los

10 uren geleden - 2 min. lezen
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

4 dagen geleden - 3 min. lezen