16 augustus 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Een overgangsdag!! Zo kunnen we vandaag het best omschrijven. Gisteren trok een klein ondiep laagje doorheen de Benelux met aan de voorzijde een thermische vore/convergentielijn en een koufront. Op deze twee zones ontstond vooral boven het westen van Nederland intensief onweer met hier en daar een iets beter ontwikkelde onweersbui (vooral later op de avond). Als stormjager was ik natuurlijk ook paraat en ik kon de onderstaande foto maken ter hoogte van Kruishoutem.

Op het moment van het ontstaan oogde de bui behoorlijk impressionant via de radar van Belgocontrol. Even buiten Waregem was ook duidelijk de sterke stijgstroom (updraft) in de bui te zien! Schitterend!

TIP: volg ons via Facebook (Noodweer Benelux)

krachtige updraft wolk

De radar van Belgocontrol op datzelfde moment.

supercell rond Waregem

Weerbericht 16 augustus

Vandaag geen onweer of noodweer in de enge zin van het woord. Neen, alles staat in gereedheid tot de ontwikkeling van een hogedrukgebied ter hoogte van Duitsland. Aan de voorzijde van het hogedrukgebied wordt tropische lucht naar de Lage Landen gestuwd met zeer hoge maxima zaterdag en zondag. Vandaag profiteren we eerder van een stabiele rustpauze met maxima rond 25°C. De opklaringen worden afgewisseld met wolkenvelden en de wind waait meestal zwak tot matig uit zuidelijke richtingen. Aan de kust kan er tijdelijk een zeebries ontstaan waardoor de maxima lager komen te liggen. Het blijft droog!

Bron kaartje: Belgocontrol.be

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken