16 juli 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Vandaag starten we fris met temperaturen rond 12 graden als landelijk gemiddelde. In tegenstelling met de vorige dagen kunnen we de eerste uren van de voormiddag nog profiteren van opklaringen en lijkt het vandaag allemaal best mee te vallen, maar dat is buiten een nieuwe regenzone gerekend. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden en brengt de regendruppels na de middag over het hele land. De temperatuur bereikt dan maximaal 16°C (veel te fris).

Weerbericht 16 juli

In de namiddag en avondperiode blijven de regenwolken prominent aanwezig en vooral over het noordelijk deel van België kan het met momenten iets intensiever gaan regenen (2-5 l/m²). Over de rest van het land wordt het droger en nemen de drogere periodes de overhand.

En de rest van de zomer?

De weerkaarten op lange termijn worden qua zomerkansen voor de Lage Landen beter en beter. Na de triestige inzet van een ‘zomervakantie’ met temperaturen meest onder 20°C en veel regen zou het vanaf 20 juli wel eens structureel kunnen veranderen op weergebied.

Het Amerikaans en Europees weermodel laten een hogedrukgebied ontstaan in de omgeving van de Britse Eilanden met een oostelijke aanvoer van droge en warmere lucht. In het geval deze weersverandering zich kan doorzetten, mogen we uitkijken naar een (langere) periode met maxima rond of net boven het langjarig gemiddelde.

warmer weer
meteociel.fr
Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken
192

Sneeuwkansen maandag 5 december 2022

2 dagen geleden - 3 min. lezen
989

Winterse signalen deel 1: koele start december

4 dagen geleden - 5 min. lezen

Kans op sneeuw in de Ardennen neemt toe

5 dagen geleden - 2 min. lezen