15 juni 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Op dit moment is in het België rustig met verspreid in het land enkele buien. In de loop van de vooravond wordt de buienactiviteit vanuit het zuidwesten opnieuw geactiveerd en doordat de dynamische configuratie vrij aardig oogt, is het opletten voor low-topped supercells. Deze stortbuien produceren kort en krachtig onweer met een principiële kans op windhozen. Tevens is hagel tot 2cm vooral in het westen en centrale deel van België niet uitgesloten.

Stortbuien op weg naar België en Nederland

Door de hoge windschering en de mindere onstabiliteit zijn we nog steeds geneigd om te denken dat de hele configuratie weinig tot niets kan betekenen. Doch is mijn ervaring met een grote dynamische configuratie altijd positief om mooie stortbuien te spotten. Doordat de kansen op hagel en dergelijke windverschijnselen dus groot is, een HIGH risk voor de westelijke gebieden. TIP: bekijk ook onze radar voor onweer.

In het oosten van België blijft de buienactiviteit waarschijnlijk beperkt tot egale regen. Daar een LOW risk. Het centrum krijgt een MEDIUM risk. Voor de laatste nieuwe informatie kan u het best terecht op Facebook en Twitter. Sociale media die zich uitstekend leent tot het snel en accuraat waarschuwen.

opgeletvooronweer

Bron weerkaartje: meteox.com

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken