13 oktober 2012 - 1 min. lezen 2 reacties

Vandaag wordt het interessant. Deze ochtend wordt het weerbeeld gedomineerd door een storing die vanuit Frankrijk richting onze regio komt. De regenzone gaat gepaard met lichte tot matige regen en mogelijk ook hevige windstoten (tijdens de buien). De temperatuur schommelt in de voormiddag tussen 9 en 11 graden.

Op de middag wordt de meeste regen berekend door het Amerikaanse weermodel. Er kan in totaal zo’n 5 tot 15 liter per vierkante meter vallen in grote delen van het land. Tijdens de doortocht is een donderslag niet onmogelijk. De wind waait meestal matig uit het zuiden, maar trekt forst aan tijdens hevige buien (windstoten mogelijk tot 60-70 km/h).

Vanavond wordt het geleidelijk aan rustiger vanuit het zuidwesten. Enkel de kust kan nog enkele buien te pakken krijgen die lokaal vergezeld gaan van onweer. De temperatuur daalt naar waardes van 5°C als gemiddelde.

Onweersverwachting Estofex

Onweersverwachting van Estofex kiest vandaag voor een 50% kans op onweer in het westen en deels het centrum van België. De level 1 zone wordt niet boven België berekend, maar ik ga er toch vanuit dat er vanuit die richting hevige buien gaan ontstaan die lokaal gepaard kunnen gaan met hagel en eventuele windverschijnselen. Opletten.

Delen

2 reacties op “Weerbericht 13 oktober”

  1. Als je zoals ik allergisch bent voor wespen, en een probleem hebt met dat stekende zonlicht in je ogen, dan is een mooie regenachtige dag als deze een traktatie. Vanmorgend op de markt allemaal somber en vies kijkende mensen, klagende marktkramers, en klein ikje die met een brede vette grijns tussen de druppels door stapt. Regen hoort er gewoon bij in de herfst. We worden heerlijk verwend vandaag…


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

17 uur geleden - 3 min. lezen
7

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

3 dagen geleden - 2 min. lezen