13 augustus 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Vandaag genieten we van een zomerse configuratie in het weerbeeld. Een depressie ten westen van de Benelux transporteert warme lucht vanuit het zuiden en brengt vandaag ook een grotere luchtvochtigheid met zich mee. Dat betekent dat het vandaag warm, maar klam zal aanvoelen. Luchtvochtigheid van het weerstation in Waregem bedraagt op dit moment (13:40) zo’n 55%. Een hoger dauwpunt en wolkenvelden zijn hiervan een logisch gevolg.

UPDATE 14:55: laatste modellen laten voor aanstaande woensdag een (krachtige) onweersituatie genereren. In de loop van de avond kan u onze visie raadplegen op de onweders die dan verwacht worden!

In de namiddag schommelen de maxima op de meeste plaatsen boven de 25°C. Enkel aan de kust blijft het kwik iets achter en halen we maximaal 23°C. De wind waait meestal uit oostelijke tot zuidoostelijke richtingen. Tijdens de namiddag moet u wel rekening houden met enkele onweders die vooral in het centrum en oosten gepaard kunnen gaan met significant veel neerslag op korte tijd en hagel.

De huidige set weerkaarten (zowel Amerikaans als Europees weermodel) laten de zomer de komende 72 uur een beslissende fase aanvatten. Het zal tijdelijk onweerachtig worden met op woensdag kans op hevige onweders die gepaard kunnen gaan met (extreme) windverschijnselen (windschering). Dat moeten we zeker nog even opvolgen. Daarna lijkt er zich opnieuw een hogedrukgebied in onze omgeving te ontwikkelen en dat zou wel eens de start kunnen zijn van een verschroeiend weekend.

De weermodellen laten zowel vrijdag, zaterdag als zondag maxima generen boven 30°C. Op sommige plaatsen kunnen de maxima zelfs klimmen richting 35°C. Dat zou de mogelijke eerste hittegolf betekenen voor de Benelux! We volgen het voor u op de komende dagen op deze website!

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

Na het weekend barst de zomer los

12 uren geleden - 2 min. lezen
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

4 dagen geleden - 3 min. lezen