12 september 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Gisteren werd het stof op de bodem op meerdere plaatsen tijdelijk geblust. Na een periode van droogte in grote delen van West-Vlaanderen betekent dat toch wel een opluchting. Vandaag weinig tot geen neerslag in de Benelux en maxima rond of net onder 20°C. Bekijk hier de neerslagradar.

Weerbericht 12 september

De voormiddag starten we op de meeste plaatsen met veel bewolking. Het is fris, de temperatuur schommelt rond 10°C zodoende dat een trui of een dikkere jas geen overbodige luxe is. De wind waait zwak uit westelijke richtingen.

Op de middag en na de middag forceert de zon enkele opklaringen. Het algemeen weerbeeld wordt hierdoor aangenaam met diverse mogelijkheden tot buitenactiviteiten. De maxima bereiken net (geen) 20 graden in het westen en centrale deel van België. In het oosten kan het kwik nog stijgen richting 22°C.

Deze avond en nacht nadert er vanuit het westen een actieve storing met buien, periodes met regen en mogelijk ook onweer. Tijdens deze buien moeten we beducht zijn voor hevige windstoten (70 km/h).

Deze weerblog op sociale media

Naast onze artikels op deze blog gebruiken wij ook veelvuldig sociale media om mensen te waarschuwen. Op dit moment (23 februari 2014) heeft onze pagina meer dan 7.000 volgers. Ideaal voor tuinliefhebbers, wielrenners en anderen die afhankelijk zijn van het weer.

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken