11 december 2012 - 2 min. lezen 2 reacties

Vorige nacht en deze ochtend trokken enkele (lichte) sneeuwbuien over de provincie West-Vlaanderen. Via onze pagina op Facebook en diverse mails kunnen we u sneeuwmeldingen doorgeven van: Veurne, Oostende en actueel ook Bredene (9:00). Daar werd plaatselijk een sneeuwdekje gevormd. Ondertussen verdwijnen die kansen wat betreft winterse neerslag. We houden het vandaag zelfs volledig droog met zeer frisse ochtendtemperaturen.

De instroom van gevoelig koudere lucht op 850 hPa heeft zijn effect deze nacht en ochtend niet gemist. In de provincie West-Vlaanderen schommelt het kwik tussen -1°C tot -3°C (weerstation Waregem). Elders zakt het kwik nog iets lager tot lokaal -5°C in de Ardennen. De temperatuur van het zeewater bedraagt 8 tot 9 graden maar neemt of deze manier wel vlot af.

Weerbericht 11 december

Vanmiddag en vanavond neemt de buienkans verder af door een tijdelijke wig van hogedruk. De wind waait meestal zwak uit noordelijke richtingen en wordt later zelfs veranderlijk. Het ontbreken van een zuidwestelijke stroming zorgt er vanaf 16:30 al snel voor dat de temperaturen gaan dalen richting het vriespunt. Tegen middernacht is het overal in België flink aan het vriezen. Het kwik in de Ardennen gaat helemaal onderuit met lokaal strenge vorst (-10°C en lager).

Delen


Verder lezen

Alles bekijken