Weerbericht 11 oktober

Brrr, wat een frisse ochtend! Op de meeste wagens ligt momenteel een dun laagje ijs omdat het kwik aan de grond overal (met uitzondering van de kust en 50 km landinwaarts) flirtte met het vriespunt. Dat wordt dus krabben geblazen! Positief punt aan de koude ochtend zijn de opklaringen die we nu reeds mogen verwelkomen. Het belooft een aangename dag te worden met iets hogere maxima.

Zoals gezegd verloopt de ochtendperiode op de meeste plaatsen koud met minima rond 3-4°C. In de Ardennen is het plaatselijk aan het vriezen. De wind waait zwak uit zuidoostelijke richtingen en het is niet geheel uitgesloten dat er zich nevel of een mistbank gaat vormen. Tijdens de voormiddag klimt het kwik richting 12 graden.

Na de middag krijgen de opklaringen gezelschap van enkele wolkenvelden. Dat is de voorbode van een storing die in de loop van de nacht regen zal brengen (lichte tot matige intensiteit). De maxima schommelen rond 17°C en de wind waait zwak tot matig uit zuidoostelijke richtingen. Later overwegend matig tot vrij krachtig aan de kust.

weermodel alaro
Situatie in de loop van de avond: regen vanuit het westen

Bron kaartje: meteo.be

Lees ook eens:

Nachtvorst in april en de eerste 20 graden in zicht

De afgelopen dagen hadden we regelmatig te kampen met nachtvorst. Op enkele plekken in het oosten van Nederland en de Ardennen kwam het plaatselijk zelfs tot matige vorst op neushoogte. Uiteraard is het bij vorst in het lenteseizoen steeds oppassen voor...

YoniLees dit artikel >
Zacht lenteweer in aantocht!

De afgelopen dagen verliepen zeer zonnig in de Benelux, maar wel iets te fris voor de tijd van het jaar. De temperaturen schommelden vaak rond 10 graden, waar we normaal recht hebben op 12-13 graden. Daar wordt aan gewerkt. Vanaf zondag halen we 18 tot...

Matthias BarbierLees dit artikel >