11 oktober 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

Brrr, wat een frisse ochtend! Op de meeste wagens ligt momenteel een dun laagje ijs omdat het kwik aan de grond overal (met uitzondering van de kust en 50 km landinwaarts) flirtte met het vriespunt. Dat wordt dus krabben geblazen! Positief punt aan de koude ochtend zijn de opklaringen die we nu reeds mogen verwelkomen. Het belooft een aangename dag te worden met iets hogere maxima.

Zoals gezegd verloopt de ochtendperiode op de meeste plaatsen koud met minima rond 3-4°C. In de Ardennen is het plaatselijk aan het vriezen. De wind waait zwak uit zuidoostelijke richtingen en het is niet geheel uitgesloten dat er zich nevel of een mistbank gaat vormen. Tijdens de voormiddag klimt het kwik richting 12 graden.

Na de middag krijgen de opklaringen gezelschap van enkele wolkenvelden. Dat is de voorbode van een storing die in de loop van de nacht regen zal brengen (lichte tot matige intensiteit). De maxima schommelen rond 17°C en de wind waait zwak tot matig uit zuidoostelijke richtingen. Later overwegend matig tot vrij krachtig aan de kust.

Situatie in de loop van de avond: regen vanuit het westen

Bron kaartje: meteo.be

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

De invloed van het weer op Formule 1

4 dagen geleden - 5 min. lezen
27

Donderdag regen en veel wind, maar hoeveel?

20 februari 2024 - 4 min. lezen