11 juli 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Huh? Vanochtend (07:00-08:00) werden in België kwikstanden gemeten van 12°C, 13°C. In de huidige tijd van het jaar zijn dergelijke minima niet uitzonderlijk, maar het toont nog maar eens aan dat we ook vandaag geen zomerse aspiraties hoeven te verwachten. Eind deze week en begin volgende week laten GFS en ECMWF wel opnieuw een mobiele hogedrukwig ontstaan met tijdelijk iets hogere temperaturen.

Weerbericht 11 juli

Vandaag wisselen buien en opklaringen elkaar voortdurend af. Doordat de bovenlucht nog wat koeler wordt, zullen de buien deze namiddag vergezeld worden van een klap onweer en/of kleine hagel. De temperatuur bereikt vandaag maximaal 18°C en er waait meestal een matige wind uit zuidwestelijke richtingen.

In de late namiddag en vooravond komt er opnieuw een zone met lichte onstabiliteit vanuit het westen opzetten. Vooral aan de kust en in de provincie West-Vlaanderen kunnen er dan tijdelijk opnieuw enkele onweersbuien ontstaan. Vannacht wordt het vanuit het westen opnieuw droger met temperaturen die schommelen rond 12°C. De wind blijft matig uit zuidwestelijke richtingen blazen.

De hitte blijft ongehinderd voortdurend in het zuidoosten van Europa. Gisteren stegen de maxima in Turkije opnieuw vlot voorbij 35°C en met een UV-index van 10/11 is het in die regio bakken en braden geblazen. Toch iets te warm als je het mij vraagt om echt te kunnen genieten van diverse activiteiten.

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

Wat is het Brown Ocean Effect?

1 dag geleden - 5 min. lezen

Een veiliger huis tijdens noodweer

2 dagen geleden - 3 min. lezen