10 november 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

We bevinden ons op dit moment in een uiterst ‘saaie’ weerperiode. Iedere weerkaart die verschijnt brengt maar weinig boeiend weer in de brouwerij dus zijn we licht verheugd op de weersituatie die het Amerikaanse weermodel laat zien voor medio november 2012. De neerslagintensiteit lijkt af te nemen en we komen terecht onder een stevige hogedrukgebied (althans volgende laatste weerdata). Dat kan de aanzet zijn voor de instroom van koelere lucht uit het noordoosten of oosten met de eerste flinke vorstperiode..

Koeler weer midden november?

Op de onderstaande ‘weerkaart’ / grafiek zien we 20 lijntjes liggen. Het ensemble of de samenvatting van het GFS weermodel vertaalt zich hier in de witte lijn die toch wel een flinke duik naar beneden neemt.

koeler medio november

Dat wijst erop dat er een gevoelig kouder weertype opkomst is met kans op nachtvorst en maxima die niet meer zo hoog zullen scoren. Voorlopig is er echter nog weinig aan de hand om te spreken van echt winterweer, want dat zie ik nog niet direct verschijnen. De luchtdrukverdeling op de Atlantische Oceaan en de hoeveelheid kou boven Rusland is nog niet direct van die aard om te spreken van een winterse setting. Laat het grof geschut nog maar eventjes wachten tot de maanden december, januari en februari.

Bron kaartje: wetterzentrale.de

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

Wat is het Brown Ocean Effect?

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Een veiliger huis tijdens noodweer

3 dagen geleden - 3 min. lezen