Fraai najaarsweer in het zuiden

Net zoals we vandaag mogen profiteren van brede opklaringen in de Benelux, mogen ze ook in het zuiden van Europa (Spanje, Italië en Griekenland) genieten van aangename temperaturen die op vele plaatsen zomerse waardes benaderen (zeg gerust, najaarsweer). Enkele actuele cijfers en kaartjes (14:53). Meer actuele temperaturen kan u raadplegen via deze link.

Wie graag nog meer in detail het weerbericht bekijkt, kan sinds 2014 (ja ook deze oude berichten worden regelmatig bijgewerkt) terecht op Het weer op uw locatie. Voor meer dan 800.000 locaties binnen Europa het weerbericht opvragen. Handig!

warm najaarsweer in europa

De komende dagen wordt het ook in deze regio’s wisselvalliger en zullen de zomerse maxima rond 25°C (tijdelijk) verhuizen richting het noorden van Afrika. Bekijk ook deze foto’s van bliksemgeweld.

Bron kaartje: infoclimat.fr

Lees ook eens:

Nachtvorst in april en de eerste 20 graden in zicht

De afgelopen dagen hadden we regelmatig te kampen met nachtvorst. Op enkele plekken in het oosten van Nederland en de Ardennen kwam het plaatselijk zelfs tot matige vorst op neushoogte. Uiteraard is het bij vorst in het lenteseizoen steeds oppassen voor...

YoniLees dit artikel >
Zacht lenteweer in aantocht!

De afgelopen dagen verliepen zeer zonnig in de Benelux, maar wel iets te fris voor de tijd van het jaar. De temperaturen schommelden vaak rond 10 graden, waar we normaal recht hebben op 12-13 graden. Daar wordt aan gewerkt. Vanaf zondag halen we 18 tot...

Matthias BarbierLees dit artikel >