10 juli 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

Na een kortstondige afwezigheid (verlofperiode) van enkele dagen, worden de weerberichten opnieuw hervat vanaf deze middag. Uit diverse krantenartikels heb ik vernomen dat het de afgelopen dagen in België fors heeft geregend met hier en daar wateroverlast en schade door hevig onweer. De komende dagen lijkt het wisselvallige weerbeeld niet direct te gaan veranderen, integendeel.

Weerbericht 10 juli

Deze voormiddag wordt het weerbeeld gedomineerd door zwaarbewolkte periodes in grote delen van België. De neerslag concentreert zich vooral over het centrum en oosten van het land met deze namiddag een toenemende kans op onweer. De temperatuur blijft ondermaats en haalt maximaal 18°C in gebieden met enkele opklaringen. Voor de maand juli is dat dus (veel) te fris. De wind waait hoofdzakelijk zwak tot matig uit zuidwestelijke richtingen.

Vanavond en in het eerste deel van de nacht wordt het geleidelijk aan droger en daalt de temperatuur richting 13°C als gemiddelde waarde. In het tweede deel van de nacht nemen de regenkansen vanuit het westen opnieuw flink toe. Een donderslag is in de provincies West en Oost-Vlaanderen niet uitgesloten! De wind waait meestal matig uit zuidelijke richtingen.

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken