8 oktober 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Na een koude ochtend (3 tot 6 graden in thermometerhut) wordt het weerbeeld vandaag iets minder vriendelijker dan gisteren. In de ochtendperiode hoeven we daar vooral in het noorden van het land weinig van te ondervinden, maar vanuit Frankrijk nadert er opnieuw een storing met vooral veel bewolking. Dat lijkt iets te worden voor deze middag/namiddag.

Weerbericht 8 oktober

In de voormiddag op de meeste plaatsen nog enkele opklaringen en temperaturen die voor 10 uur nauwelijks 7 tot 8 graden halen. De wind waait zwak uit zuidoostelijke richtingen en voert geleidelijk aan meer en meer hoge bewolking aan. Tegen de middag wordt het bewolkt vanuit het zuiden en kan er lokaal al een spatje regen vallen. De neerslaghoeveelheden blijven beperkt.

Na de middag schommelen de temperaturen rond 14-15°C en is het overal zo goed als bewolkt. Periodiek valt er wat neerslag (de minste regen valt in het noorden en het noordwesten van het land. De wind waait zwak uit het zuidoosten.

Gisteren in de namiddag was er een mooi optisch verschijnsel zichtbaar in de buurt van Waregem. Op één van de foto’s kan u een ‘bijzon’ zien naast de grote gele bol (zon) aan de rechterzijde. Schitterend!

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken