8 februari 2013 - 2 min. lezen 2 reacties

Had u er deze ochtend ook last van? Diverse buien met allerlei neerslagvormen trokken afgelopen nacht over de Benelux. Omdat de dauwpunten en temperaturen op 2 m rond het vriespunt schommelden, werd ook regen gesignaleerd in het tweede deel van de nacht. Na de doortocht van de buienzone begon het fel op te klaren met spekgladde toestanden tot gevolg.

In Waregem veranderden de secundaire wegen in rasechte ijsbanen ! Nooit gezien. Elders in het binnenland (Brussel) kwamen meldingen binnen van een tijdelijk sneeuwdek met ijzel. Een situatie die we hier op de weerblog niet direct hadden verwacht.

Weerbericht 8 februari

In de voormiddag zijn er tijdelijk nog enkele buien mogelijk. De gladheid blijft aanhouden tot het middaguur en stabiliseert wanneer de zon zich laat gelden. Het blijft dus zeker opletten geblazen voor lokale rijm- en ijsplekken. De temperatuur schommelt tussen -2°C in de Ardennen tot 2°C in het westen. De wind kiest voor een noordelijke hoek en waait meestal zwak tot matig aan de kust.

In de namiddag komt er weinig verandering in het wisselende weerbeeld. In het westen blijft het meestal droog. In het centrum en oosten kan er nog een lokale winterse bui ontstaan, maar veel verwacht ik er niet van. De temperatuur bereikt maximaal 3-4°C. In de Ardennen blijft het permanent vriezen (ijsdag). Vanaf 16:30 wordt de daling opnieuw ingezet in Vlaanderen van de temperatuur.


Verder lezen

Alles bekijken