6 november 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

Oef, na de zondvloed van afgelopen weken krijgen we vandaag een relatief droog weerbeeld op de meeste plaatsen. Enkel in het uiterste westen van het land (regio Veurne en de kuststreek) kunnen nog enkele buien ontstaan. Veel neerslag verwacht ik echter niet. Vanavond neemt de bewolking opnieuw toe door een storing die vanuit het noordwesten komt opzetten.

Weerbericht 6 november

Na een koude ochtend (op sommige plaatsen minima onder het vriespunt) klimt het kwik geleidelijk aan opnieuw naar normale waardes voor de tijd van het jaar. Deze voormiddag blijft vooral de provincie West-Vlaanderen gevoelig voor enkele buien. Later concentreren deze zich meer boven de kustregio. Elders blijft het droog met geregeld flinke opklaringen. De temperaturen schommelen tussen 6 en 8 graden. De wind waait meestal uit westelijke richtingen.

Deze namiddag hebben de maxima bijna overal 10 graden bereikt en behouden we een wisselend weerbeeld. Het blijft rustig en droog herfstweer (m.u.z. van de kuststreek). Later in de namiddag neemt op nadering van een volgende (actieve) storing de bewolking toe vanuit het noorden. Er kan dan plaatselijk opnieuw 5 tot 10 l/m² vallen met mogelijke overlast in de Westhoek.

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

Wat is het Brown Ocean Effect?

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Een veiliger huis tijdens noodweer

3 dagen geleden - 3 min. lezen