4 maart 2013 - 2 min. lezen 3 reacties

Goed nieuws deze ochtend ! We gaan vandaag optimaal kunnen profiteren van verkwikkende zonnestralen en maxima die de dubbele cijfers (ruim) gaan overschrijven. Vooraleer we onze zonnebril kunnen opzetten, moeten we vanochtend wel nog even de vinger aan de pols houden. Het is quasi overal aan het vriezen (licht tot matig) met op heel wat secundaire wegen kans op lokale rijm – en ijsplekken.

Weerbericht 4 maart

In de voormiddag mogen we in het hele land rekenen op brede opklaringen bij een langzaam stijgende temperaturen. De verwachting is dat deze tussen 10:00 en 12:00 tussen 7 en 9 graden zal schommelen. In vergelijking met de afgelopen dagen een flinke opsteker ! De wind waait zwak uit zuidoostelijke richtingen. Vanuit die hoek droogt de lucht in de onderste lagen van de atmosfeer verder uit = nog meer ruimte voor de zon bij een helder weerbeeld.

Deze namiddag klimt het kwik nog een stukje verder. Op veel plaatsen wordt het dan aangenaam zacht voor de tijd van het jaar met maxima rond 10°C in het westen en centrum van BE. Boven de zandgronden van de Kempen kan 13°C tijdelijk aangetikt worden ! Een schitterend resultaat voor begin maart. De wind blijft zwak uit zuidoostelijke richtingen. Het blijft vanzelfsprekend overal droog.


Verder lezen

Alles bekijken

Overzicht nachthemel: februari 2023

3 dagen geleden - 4 min. lezen

Vleugje lenteweer in Spanje en Portugal

3 dagen geleden - 2 min. lezen
290 Prognose

Winterse signalen deel 11: Waagt de winter nog een kans?

4 dagen geleden - 3 min. lezen