4 maart 2013 - 2 min. lezen 3 reacties

Goed nieuws deze ochtend ! We gaan vandaag optimaal kunnen profiteren van verkwikkende zonnestralen en maxima die de dubbele cijfers (ruim) gaan overschrijven. Vooraleer we onze zonnebril kunnen opzetten, moeten we vanochtend wel nog even de vinger aan de pols houden. Het is quasi overal aan het vriezen (licht tot matig) met op heel wat secundaire wegen kans op lokale rijm – en ijsplekken.

Weerbericht 4 maart

In de voormiddag mogen we in het hele land rekenen op brede opklaringen bij een langzaam stijgende temperaturen. De verwachting is dat deze tussen 10:00 en 12:00 tussen 7 en 9 graden zal schommelen. In vergelijking met de afgelopen dagen een flinke opsteker ! De wind waait zwak uit zuidoostelijke richtingen. Vanuit die hoek droogt de lucht in de onderste lagen van de atmosfeer verder uit = nog meer ruimte voor de zon bij een helder weerbeeld.

Deze namiddag klimt het kwik nog een stukje verder. Op veel plaatsen wordt het dan aangenaam zacht voor de tijd van het jaar met maxima rond 10Ā°C in het westen en centrum van BE. Boven de zandgronden van de Kempen kan 13Ā°C tijdelijk aangetikt worden ! Een schitterend resultaat voor begin maart. De wind blijft zwak uit zuidoostelijke richtingen. Het blijft vanzelfsprekend overal droog.


Verder lezen

Alles bekijken
20 Prognose

Eerste officiƫle hittegolf lijkt in de maak!

1 dag geleden - 3 min. lezen

Voorlopig overzicht orkaanseizoen 2022

4 dagen geleden - 11 min. lezen