3 maart 2013 - 1 min. lezen 5 reacties

Ze is op komst. De goudgele bol waar we allemaal op zitten te wachten. Met een naar zuidoost draaiende windrichting wordt er geleidelijk drogere landlucht naar de Benelux aangevoerd. Hierdoor worden de onderste luchtlagen in de atmosfeer droger waardoor laaghangende bewolking minder kansen krijgt om te blijven hangen. Dat zou vandaag al moeten resulteren in opklaringen op meerdere plaatsen in België en Nederland. Na een kille start van het weerjaar 2013 lijkt ons dat niets te vroeg.

Weerbericht 3 maart

De temperaturen schommelen op dit moment (9:30) tussen +2°C aan de kust en -5°C in het zuidoosten van het land (Hoge Venen). Door de opklaringen vannacht en het aanwezige sneeuwdek kon het in die streek sterk afkoelen. De komende uren wordt ook daar het kwik langzaam positief met een toenemende kans op zonneschijn. De wind waait zwak uit noordoostelijke richtingen.

We bereiken vandaag maximaal 6 tot 7 graden in het Vlaamse binnenland. Daar waar de opklaringen langer kunnen standhouden, wordt het nog enkele graden warmer (8 tot 9°C).

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Hoge UV-index is niet zonder gevaar

4 uur geleden - 4 min. lezen
8 Prognose

Weersverwachting komende dagen: warm zomerweer, later koeler

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

3 dagen geleden - 5 min. lezen