2 augustus 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

De hitte (lokaal 30, 31 graden in de Kempen) van gisteren werd in de late namiddag en avondperiode met het nodige klank- en lichtspel richting Duitsland verdreven. Door de niet geringe windschering en onstabiliteit besloot het stormchaseteam van deze website de radar in het oog te houden en eventueel op pad te gaan bij interessante buien. Omstreeks 20:30 vertrokken we met succesvol resultaat richting Oudenaarde waarbij we een HP supercell inclusief mesocycloon konden onderscheppen.

Weerbericht 2 augustus

Vandaag blijft het in eerste instantie onstabiel met verspreid in het land enkele pittige regenbuien. Onweer behoort daartoe nog steeds tot de mogelijkheden al verwacht ik weinig tot geen randfenomenen (hagel, windverschijnselen,..). De temperatuur bereikt vandaag maximaal 22, 23 graden in het Vlaamse binnenland en dat is perfect normaal voor de huidige tijd van het jaar. De wind waait meestal matig uit westzuidwest.

In het westen later opnieuw onweer

Vanavond en vannacht verandert het weerbeeld in eerste instantie niet veel. Over het westen is het regelmatig droog en de buien concentreren zich over het centrum en oosten van België. Pas later in de nacht worden deze rollen omgedraaid en krijgt de kust en het westen van België te maken met (felle) buien die gepaard kunnen gaan met een klap onweer.

Een lokale waterhoos aan de kustlijn sluit ik tevens niet uit. In de rest van België blijft het overwegend droog met opklaringen. De wind krimpt iets meer richting het zuiden en waait meest zwak tot matig. De minima schommelen rond 13, 14 graden.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken