5 juli 2023 - 2 min. lezen
10 reacties 10

Afgelopen 48u heeft zich een explosieve weersituatie ontwikkeld in de weermodellen. Door de interactie met een hoogtetrog heeft zich afgelopen uren een heuse stormdepressie ontwikkeld boven de Noordzee. Het KNMI heeft de storm de naam ‘Poly’ meegegeven en verwacht in de loop van de dag een significante impact van de wind op maatschappelijk niveau. Wij hebben als weerdienst gekozen voor een brede level 2 in de loop van dinsdagnamiddag voor het centrum en noorden van Nederland. Op woensdag 5 juli 2023 werd een update uitgevoerd naar level 3 (7u30).

Storm Poly op satellietbeelden

Wanneer we kijken naar het visueel satellietbeeld zien we de locatie van storm Poly reeds goed op het laatste beeld. Een flink krul rondom de kern van lagedruk (inmiddels 990 hPa) gaat gepaard met hevige neerslag. Het is de verwachting dat deze krul komende uren wat meer gaat opschuiven naar het vasteland met impact voor de Nederlandse kust en later ook het binnenland.

Impressionant beeld van de zomerstorm Poly net voor de Belgische kust. Er worden net voor de Nederlandse kust nu reeds windstoten gemeten van 100 km/u en meer (platform P11-b)

Achtergrondinformatie over deze storm

Later meer

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken
Opvallend

Vroege sneeuwval in Lapland

2 dagen geleden - 2 min. lezen
7

Bouwstenen voor nieuwe nazomerse periode

3 dagen geleden - 2 min. lezen