8 april 2023 - 2 min. lezen
0 reacties 0

Op zaterdag 8 april 2023 wordt de Hel van het Noorden gereden bij de vrouwen. Het parcours bedraagt ongeveer 145 km en zal voornamelijk in droge omstandigheden worden gereden. Op zondag 9 april 2023 is het de beurt aan de mannen. Droge condities blijven het weerbeeld domineren. Dat staat in schril contrast met de regenval van de voorbije dagen. We sluiten lokale plassen langs de kasseistroken niet uit. Deze kunnen verraderlijk glad worden als wagens er bewust gaan in rijden.

Droog met enkele opklaringen

We hoeven niet meteen een herhaling te verwachten van de apocalyptische omstandigheden in 2021. Toen werd de Helleklassieker verreden in regenachtige omstandigheden. Dat kwam onder meer door een verplaatsing van de wielerwedstrijd naar de maand oktober. Voor 9 april 2023 verwachten wij een gunstig weerbeeld met geregeld enkele opklaringen en droge omstandigheden.

Op zondag overwegend bewolkt met gemiddeld 15°C en een zwak briesje uit zuidelijke sectoren. De kans op neerslag bedraagt 0%. Al bij al dus prima weer voor het peloton.

Op onze weerkaarten zien we overigens dat het droog weerbeeld met enkele opklaringen zich ook zal uitbreiden naar de Benelux. Met een zuidelijke luchtstroming wordt er dan ook vrij zachte lucht naar onze contreien gebracht. Kwikstanden van 14 tot lokaal 16°C zijn niet uitgesloten.

Op zondag kan een groot deel van de Benelux profiteren van een rustig en wisselend bewolkt weerbeeld. Er is flink wat ruimte voor de zon bij een zwakke wind uit het zuiden.
Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken