1

Op woensdag 17 maart 2021 wordt er een nieuwe wielerwedstrijd gereden in België. Het gaat om Danilith Nokere Koerse met start in Deinze en aankomst in Nokere. Deze ééndagskoers op kasseien won de afgelopen jaren aan toenemende populariteit waardoor ook toppers (vrouwen en mannen) in het wielrennen naar de wielerwedstrijd afzakken. In 2020 werd Nokere Koerse niet verreden door het coronavirus, in 2019 werd Cees Bol winnaar (team DSM). Ontdek in dit artikel de weersverwachting voor de wielerwedstrijd Danilith Nokere Koerse 2021.

Onstuimig en wisselvallig weerbeeld

Wind en neerslagkansen, typisch weer voor de echte flandriens in het peloton. Op woensdag verwachten diverse weermodellen namelijk geregeld buien en een toenemende wind uit het noordwesten. Tegelijkertijd komen talrijke buien vanaf de Noordzee opzetten naar de provincies West- en Oost-Vlaanderen. In de ochtend en voormiddag zijn de meeste buien voorbestemd voor het oosten van West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. De kustregio houdt het volgens flink wat weermodellen vrij droog met een lokale bui.

Wind en regen, het ideaal recept voor enkele gladde kasseistroken

Tijdens de voormiddag komt het windveld binnen vanaf de Noordzee. Hierdoor zijn er windstoten mogelijk van 40 tot 60 km/u tegen het middaguur. De combinatie met enkele buien zorgt voor een herfstachtig gevoel.

Later meer kans op enkele opklaringen

In de namiddag blijft de wind een hoofdrol opeisen. Hij waait matig tot vrij krachtig uit het noordwesten met windstoten tot 70 km/u over de Belgische kust. Voor het binnenland van België en Nederland moeten we rekening houden op 40 tot 60 km/u. Wanneer er enkele buien vanaf de Noordzee het binnenland binnendrijven wordt het zeer wisselvallig. De kans op onweer is klein.

We herkennen het buiig weerpatroon op bovenstaande weerkaart. Over het oosten valt de neerslag eerder onder lichte regen

Delen


Verder lezen

Alles bekijken