0

In Schotland is het wereldkampioenschap wielrennen begonnen. Het is een bont allegaartje van allerlei disciplines die aan bod komen. Zo mogen we een week lang rekenen op topsport van het hoogste niveau. Hou rekening met baanwielrennen, BMX, mountainbiken en wegwielrennen. Het spreekt voor zich dat de weersverwachting van groot belang is voor de sportieve inspanningen. Regen zou namelijk een gevaarlijke situatie betekenen tijdens het wegwielrennen met valpartijen tot gevolg.

Prima weer tijdens wegwedstrijd mannen

Op 6 augustus 2023 wordt de wegwedstrijd bij de mannen verreden. Even leek het erop dat het peloton met onder meer Mathieu van der Poel, Pogacar, Wout van Aert en nog zoveel meer toppers rekening moesten houden met natte condities, maar dat gevaar lijkt af te nemen. Over een parcours van ongeveer 133km wordt meestal droog weer verwacht met een kleine kans op een bui. Tussendoor blijft er ruimte voor enkele opklaringen. Met een maximumtemperatuur rond 18°C prima weer voor de wedstrijd.

Op zondag schommelt het kwik rond 16°C. Prima temperaturen voor intense inspanningen.
Neerslagkansen zijn sterk beperkt tot enkele lokale buien.

Vooruitblik wegwedstrijd vrouwen

Op 13 augustus 2023 is het tijd voor de elite vrouwen om de strijd te beslechten op het asfalt. De weersverwachting voor een week vooruit is natuurlijk een stuk onzekerder. De grote lijnen in de weermodellen hinten op hogedruk boven het Europees vasteland en lagedruk boven de Atlantische Oceaan. Doordat Schotland op de grens vertoeft moet er rekening gehouden worden met een wisselvallig weerpatroon en kans op hevige buien. Als het hogedrukgebied boven Europa wat meer tegengas geeft, dan mag Glasgow zich opnieuw opmaken voor prima fietsweer.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Wat is het mysterieuze Sint-Elmsvuur?

4 dagen geleden - 5 min. lezen