6 maart 2014 - 2 min. lezen 0 reacties

Vandaag is het precies nog 99 dagen voor we op 12 juni starten met het WK voetbal 2014. Nederland is op 13 juni al aan de beurt. België moet echter wachten tot 17 juni. Terwijl wij dan hopelijk in een mooie zomer zijn beland is het in Brazilië, het land waar alles te gebeuren staat bij wijze van spreken, winter.

Klimaat van Brazilië

Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika. Door de grote omvang van dit land en de ligging aan de  Zuid-Atlantische Oceaan kennen ze hier verschillende klimaattypes. De evenaar doorkruist het noordelijk deel van Brazilië en daardoor kan je niet echt spreken van de 4 seizoenen zoals wij die hier in de lage landen kennen. Men spreekt hier meer over een nat (zomer) en een droog (winter) seizoen.

Het temperatuurverschil tussen zomer en winter is relatief klein. De winters (ongeveer van mei tot september)  zijn er in de meeste gebieden vrij droog en de temperaturen komen ongeveer overeen met goede zomerdagen bij ons. In de zomer (ongeveer van oktober tot april) is het er dikwijls zeer warm tot heet.

Aan neerslag is er geen gebrek. De meeste regen valt in de zomer (wanneer het bij ons dus winter is). Op vele plaatsen valt er per jaar meer dan 1000 mm tot lokaal wel 4000 mm.

Weerbericht WK voetbal

In de periode van het WK (juni – juli) komt de zon op rond 6.30 uur en gaat ze onder rond 17.30 uur. Op jaarbasis hebben ze gemiddeld 12 uur dag en 12 uur nacht, dit verandert nauwelijks in tegenstelling tot bij ons.

In onderstaande tabel staan de steden met bijhorende klimaatgegevens vermeld waar tijdens het WK wedstrijden gespeeld zullen worden. De gemiddelde gegevens in deze tabel zijn van de maanden juni en juli samen.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

2 dagen geleden - 3 min. lezen
7

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

4 dagen geleden - 2 min. lezen