4

Morgenavond start het 4-daagse festival Pukkelpop opnieuw te Hasselt. Als we de weerkaarten bekijken zien we dat het weerbericht voor Pukkelpop er vooral op woensdag zeer zomers uitziet. Dankzij een zwakke invloed van het hogedrukgebied boven Scandinavië genieten we van een oostelijke luchtstroming. Door de toevoer van warme continentale lucht lopen de temperaturen op tot 26°C. Ook de zon zal vaak uitbundig schijnen. Donderdag, vrijdag en zaterdag lijkt het wisselvalliger te worden met geregeld enkele buien. Ook de temperaturen doen het iets minder goed met maxima rond 23°C. 

hogedrukgebied Pukkelpop
Onder zwakke invloed van het hogedrukgebied boven Scandinavië kunnen we genieten van een warme oostelijke luchtstroming.

Weerbericht voor Pukkelpop

Pukkelpop werd in 2011 opgeschrikt door een enorm onweer. Daarom is een specifiek weerbericht voor dit groots evenement van enorm belang. Dit jaar vindt de 31ste editie van Pukkelpop zich af in Hasselt. Met 9 podia en meer dan 65 000 festivalgangers per dag behoort Pukkelpop bij de grootste festivals van de Benelux. Mensen die specifieke vragen hebben omtrent het weerbeeld kunnen gerust een reactie droppen onder dit artikel!

weerbericht pukkelpop 2016
Festivals hebben nood aan een individueel weerbericht waarbij parameters zoals wind, neerslag en onweer bijzondere aandacht verdienen.

Woensdag start zomers

Woensdag genieten we nog van een oostelijke luchtstroming die ons warm en stabiel zomerweer brengt. De zon zal de hele dag uitbundig schijnen. De zon is nog steeds zeer krachtig, daarom is het zeker aan te raden om zich voldoende te beschermen tegen de zon. De temperaturen klimmen woensdag richting een zomerse 26°C op de festivalweide van Pukkelpop. Het blijft de hele nacht helder waardoor het kwik flink wegzakt. Minima liggen tussen 12 en 14°C, een warme slaapzak kan dus wel handig zijn.

Warme donderdag

Ook op donderdag kunnen de festivalgangers genieten van op en top zomerweer op Pukkelpop. De zon zal opnieuw uitbundig schijnen. In de loop van de namiddag neemt de kans op een (onweers-)bui toe. De grootste kans op onweders reserveren we voor de Belgisch-Franse grens. Al is een lokaal warmte-onweer niet uit te sluiten. De temperatuur loopt dankzij de brede opklaringen opnieuw hoog op met maxima rond 26°C. Tijdens de avond wordt het opnieuw helder waardoor het flink afkoelt. De minima schommelen tussen de 13 en 15°C.

temperatuur donderdag pukkelpop
Donderdag kan de temperatuur plaatselijk oplopen tot 26°C.

Vanaf vrijdag wordt het wisselvallig

Jammer genoeg zal Pukkelpop het niet droog houden vrijdag. In de loop van de ochtend komen er al snel enkele buien tot ontwikkeling. De buien kunnen lokaal hevig zijn met veel neerslag op korte tijd, een donderslag is ook niet uitgesloten. Tussen de buien door zijn er nog enkele opklaringen waardoor de temperaturen toch nog kunnen oplopen tot een zomerse 25°C. Pas in het tweede deel van de nacht wordt het stilaan droger en neemt de kans op een bui af. De nacht van vrijdag op zaterdag wordt een zachte nacht met minima rond 17°C.

neerslag vrijdag pukkelpop
We zien dat de kans op buien vrijdag zeker aanwezig is. Al is de grootste kans op buien voor Nederland.

Onstabiele zaterdag

De laatste dag van Pukkelpop start wisselend bewolkt. Tijdens de namiddag neemt de onstabiliteit toe waardoor sommige stapelwolken kunnen uitgroeien tot lokaal hevige onweersbuien. Details omtrent deze buien kunnen we momenteel nog niet geven. Het is best om het weer op locatie en Facebookpagina in het oog te houden voor updates. De maximumtemperatuur blijft hangen rond 22°C. In de loop van de avond stabiliseert de atmosfeer opnieuw en nemen de onweerskansen af. De laatste feestnacht op Pukkelpop belooft droog te verlopen. De minima schommelen tussen de 14 en 16°C.

Het weerbericht voor Pukkelpop ziet er over het algemeen erg aangenaam uit. Wij wensen iedere festivalganger een super editie van Pukkelpop toe!

Delen


Verder lezen

Alles bekijken