0

Zondag 2 april is het opnieuw tijd voor Vlaanderens mooiste. Voor wielerliefhebbers een wielerwedstrijd die met stip staat aangeduid in het kalender. De Ronde van Vlaanderen beleeft haar 107 editie en zal opnieuw door veel mensen in de Lage Landen worden gevolgd langs het parcours of op televisie. Het weerbericht is voor dergelijke outdoor evenement natuurlijk bijzonder belangrijk. Ontdek in dit artikel meer informatie over de windsnelheden, weerbeeld en de temperatuur die we mogen verwachten.

  • Ontdek ons ook op Facebook en Twitter
  • Weerbewaking voor je eigen evenement? Contacteer ons.
Foto op Nokereberg tijdens Dwars door Vlaanderen 2023. Zal Christophe Laporte (Jumbo-Visma) een cruciale rol spelen in de overwinning van Wout van Aert?

Onstuimig weerbeeld verlaat de Benelux

Op vrijdag hebben we nog te maken met veel wind en lokaal veel neerslag. We zien dit initieel ook nog op zaterdag waarbij een frisse noordwestenwind zal waaien die de temperaturen tempert. Van lenteweer is op beide dagen geen sprake. De weersverwachting voor zondag 2 april 2023 ziet er gelukkig een stuk rustiger uit met minder wind en toenemende momenten met zonneschijn.

Voor de vele mensen langs het parcours een mooi extraatje! Opgelet, er staat een matige wind waardoor de gevoelstemperatuur enkele graden lager komt te liggen. Een warme trui is geen overbodige luxe.

Het Duits weermodel ICON komt op de proppen met een mooie weersverwachting voor zondag. Vanuit het noorden naderen brede opklaringen waardoor het algemeen weerbeeld erg positief uitpakt.
Het windprofiel is niet te vergelijken met vrijdag en zaterdag. Op zondag staat er overwegend een matige wind uit het noorden, gemiddeld 3-4 Beaufort.

Ontdek het weerbericht voor je eigen locatie

Delen


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

3 uur geleden - 3 min. lezen
6

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

2 dagen geleden - 2 min. lezen