0

Zondag is het opnieuw tijd voor één van de bekendste voorjaarsklassiekers, Parijs-Roubaix. De renners zullen 257 kilometer afzien in “de hel van het Noorden” deze editie van Parijs-Roubaix lijkt bijna zomers te verlopen. Er zal dus ongetwijfeld veel opvliegend stof zijn op de bekende kasseistroken. Het is ook een speciale editie van Parijs-Roubaix omdat het de laatste koers is van wielrenner Tom Boonen. Hopelijk kan hij zondag zijn 5de kassei mee naar huis nemen om zo alleen recordhouder te worden. 

hogedruk Parijs-Roubaix
Dankzij het hogedrukgebied boven Centraal-Europa krijgen we warme lucht aangevoerd vanuit het zuiden.

Het weerbeeld wordt zondag bepaald door een hogedrukgebied dat pal boven de Benelux ligt. Hierdoor krijgen we warme lucht aangevoerd vanuit het zuiden tot zuidwesten. De renners zullen dus over het grootste deel van de koers wind in de rug krijgen. Al zal deze wind maar erg zwak waaien. De temperaturen doen het zeer goed zondag, de maxima liggen tussen de 20 en 22°C. Hierdoor zal Parijs-Roubaix eerder aanvoelen als een etappe uit de Tour de France in plaats van een voorjaarsklassieker. 

Weerbericht Parijs-Roubaix

De zon is vanaf de start van de partij

Om 11.05 u vertrekken de renners vanuit Parijs richting Roubaix, de zon zal vanaf de start uitbundig schijnen. Er zal bijna geen wolkje te bespeuren zijn aan de hemel. Ook de temperaturen zullen al aangenaam zijn voor de renners. Om 11 u bereiken de temperaturen al aangename waarden van 17°C. Als de renners aankomen in Roubaix halen de temperaturen waarden tussen de 20 en 22°C! Neem gerust een kijkje op het weer op locatie om te weten welke temperaturen tijdens het parcours verwacht worden.

temperatuur Parijs-Roubaix
De temperaturen klimmen erg hoog op zondag, de maxima liggen tussen 20 en 22°C.

De kasseistroken liggen er droog bij

Parijs-Roubaix is gekenmerkt door zijn vele kasseistroken. Bij regenweer zijn deze kasseien zeer glad waardoor het erg gevaarlijk is voor de renners om te vallen. Maar zondag zullen de kasseien er helemaal droog bijliggen, in plaats van gladde kasseien zal deze editie stoffige kasseien in petto hebben. Hopelijk blijft hierdoor het aantal valpartijen aanstaande zondag beperkt.

De wind waait uit het zuiden

Als we kijken naar de voorspellingen voor de wind dan zien we erg gunstige vooruitzichten voor zondag. De wind waait eerst zwak uit zuidelijke richtingen en draait in de loop van de namiddag richting het zuidwesten. De renners zullen dus een groot deel van de koers wind in de rug hebben. Hierdoor zal de koers aan een hoog tempo kunnen worden gereden.

Als we alles kort samenvatten zien we dat het zondag een top editie zal worden van Parijs-Roubaix. Warme temperaturen, droge kasseien en weinig wind, de perfecte ingrediënten voor een snelle en spannende Parijs-Roubaix. Wij zullen zondag allemaal massaal supporteren voor Tom Boonen! Wie zien jullie graag winnen zondag? Laat het gerust weten hier onderaan in de reacties.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken