8 januari 2014 - 2 min. lezen 0 reacties

De liefhebbers van de wielersport mogen zich de komende dagen gaan warm maken voor het Belgisch kampioenschap veldrijden. Dat wordt voor de 1e keer georganiseerd op het legendarisch Hippodroom te Waregem. Natuurlijk willen de liefhebbers en veldrijders dan ook het gepaste weertype. Zal het opnieuw met bakken gaan regenen of komt de winter eindelijk om het hoekje kijken? Meer informatie over het BK kan u HIER vinden.

Weerbericht BK Waregem

Deze weersverwachting is gebaseerd op de jongste weerkaarten van het Amerikaans en Europees weermodel. Daarin kunnen we stellen dat het weer tijdens het weekend (tijdelijk) uit een ander vaatje zal tappen zoals we dat de vorige weken gekend hebben. Er ontwikkelt zich namelijk een wig van hogedruk in onze omgeving met rustig en geleidelijk iets koeler weer. De temperaturen richten hun pijlen op normale waardes voor de tijd van het jaar (5-6 graden).

Vrijdag 10 januari 2014 ~ we starten de ochtend vrij fris met heel wat ruimte voor de zon in de ochtendperiode – voormiddag. Na de middag krijgt de zon gezelschap van enkele wolkenvelden, maar neerslag wordt er niet verwacht. De temperatuur klimt vanaf de ochtend (4-5°C) naar zo’n 8-9°C kort na het middaguur. De wind waait meest zwak uit zuidwestelijke richtingen.

Zaterdag 11 januari 2014 ~ op zaterdag wordt er een eerste keer op het parcour gereden (nieuwelingen en junioren). Ze zullen dat in droge omstandigheden kunnen afwerken bij weliswaar flink wat bewolking. Een regenzone ligt namelijk in de buurt maar lijkt de provincie West-Vlaanderen te schampen. Qua temperatuur zijn we vandaag opnieuw tevreden met maxima rond een 8-tal graden. Een fractie te warm voor deze tijd. De windsnelheid is hoofdzakelijk zwak uit variabele richtingen.

Zondag 12 januari 2014 ~ zondag mogen de elites met contract hun opwachting maken in Waregem. Ook vandaag lijken de weergoden Waregem gunstig gezind met een gezonde mix van zon en wolkenvelden. De temperatuur klimt na een koele ochtend (2-3 graden) uit het dal en bereikt maximaal 6 graden rond het middaguur. De neerslag wordt vakkundig uitgesteld tot in de late avond -en nachtperiode. De wind waait zwak tot matig (later in de namiddag) uit oostelijke richtingen.

bk waregem

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken