23 december 2020 - 3 min. lezen
3 reacties 3

Sinds 21 december 2020, begin van de meteorologische winter, zit de website van NoodweerBenelux in een nieuw jasje. Na weken, maanden voorbereiding kunnen we met veel plezier een gloednieuwe website presenteren aan het grote publiek. We willen in het bijzonder elke fan bedanken die ons al volgt sinds het ontstaan in 2012. Zonder jullie support was dit nieuwe project niet mogelijk geweest.

Duidelijke communicatie

Overal op het wereldwijde internet is weerdata te bekijken. Of het nu gaat om het dagelijks weerbericht of de weersverwachting voor komende dagen. Wij hebben met de nieuwe site resoluut gekozen om een antwoord te bieden aan de versnippering van allerlei waardevolle weergegevens. Op de nieuwe site vind je een verbeterde en eigen regenradar, een volledig nieuwe onweerradar en nog vele extra features.

Onze weerblog is de laatste jaren bijzonder populair en daar hebben we dan ook weinig aan gewijzigd. De opzet bleef hetzelfde, alleen zit die nu in een nieuw jasje en kan je ook sneller artikelen raadplegen die met de blogs te maken hebben. Bekijk het zelf via de homepagina van deze site.

Interessante blog gelezen die je snel wil delen met vrienden en familie? De social media knoppen naar Facebook, Twitter, Whatsapp, Mail en Linkedin zijn opnieuw beschikbaar.

Ruimte voor de waarschuwingskaart

Veel van onze volgers waren tijdens extreem weer/noodweer op zoek naar de waarschuwingskaart op onze site. In de oude website was deze inderdaad niet beschikbaar. In deze nieuwe variant hebben we wel een aparte pagina voor de waarschuwingskaart die steeds gepaard gaat met de verschillende waarschuwingen in de vorm van levels.

Ontdek waar je de waarschuwingskaart kan vinden

Bij NoodweerBenelux is een level 1 waarschuwing bijna hetzelfde als een code geel bij onze andere collega’s. Het hoogste level 3 komt overeen met een code rood. Een waarschuwing wordt pas actief gezet na intern overleg met alle collega’s.

Bekijk het weer via de live webcams

Zin in een uitstapje naar de zee of de Ardennen? Check onze nieuwe map met live webcams. Mensen die zelf ook een webcam hebben, kunnen die vanaf vandaag ook gemakkelijk toevoegen. Het beheer bekijkt de inzending en zal deze goedkeuren wanneer er wordt voldaan aan volgende voorwaarden:

  • Het gaat om een kwalitatief en duidelijk beeld
  • De wolken/horizon zijn duidelijk zichtbaar
  • Pluspunt is een 180° webcam met een breed spectrum
Bekijk het weer overal in de Benelux via de handige weercams. Zelf ook een exemplaar? Stuur jouw webcam in via de map.

Wat is er nog nieuw op de site?

Naast een dagelijks weerbericht dat we 2x per dag verversen (ochtend en avond), bieden we ook een vernieuwde fotofunctie aan waar weerliefhebbers melding kunnen maken van een mooie zonsondergang, regenboog, sneeuwhoogte, spectaculaire bliksemontlading en nog zoveel meer. Ook de livestreams met Nicolas zijn vanaf nu te bereiken via de de pagina weervideo’s.

Naast alle bovenstaande nieuwtjes is er ook plaats gemaakt voor een heuse weerwiki. Veel mensen hebben vragen bij meteorologische termen die worden gebruikt op de discussiedraad en/of via onze sociale media. Vanaf deze nieuwe site kan iedereen de weerwiki raadplegen die alfabetisch gerangschikt staat. Nog een term gevonden die niet in het lijstje staat? Laat het ons weten via het contactformulier.

Op zoek naar de verklaring van een moeilijke weerterm? Bekijk de weerwiki die regelmatig wordt aangevuld met nieuwe termen.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken
9 Maandag stevig onweer!

Stevige onweerskansen door pittig koufront op maandag

3 dagen geleden - 6 min. lezen
6 Prognose

Weersverwachting komende dagen: fris en wisselvallig

3 dagen geleden - 5 min. lezen
1

Weersverwachting Amstel Gold Race 2024

10 april 2024 - 5 min. lezen