Sneeuwvoorspelling

In de wintermaanden is het van cruciaal belang om te beschikken over een duidelijke sneeuwvoorspelling. Deze data wordt gefilterd uit diverse weermodellen die soms complex zijn om te interpreteren. Vooral de visualisatie van het WRF-weermodel is niet altijd gemakkelijk. Met deze interactieve map van onze collega’s bij WindyTv hopen we tegemoet te komen aan de veeleisende vraag van onze bezoekers.

Sneeuwvoorspelling in de Benelux

Hoe gebruik ik de sneeuwvoorspelling? Via de knoppen onderaan links kan u de tijd wijzigen. U plaatst met de muis de cursor op de map en zo krijgt u de hoeveelheid sneeuw te zien.

We hebben de sneeuwhoeveelheid op ‘cm’ gezet zodat het voor iedereen zeer duidelijk is hoeveel sneeuw er te verwachten valt. Let op: deze kaart kan natuurlijk geen rekening houden met smeltende sneeuw/droge sneeuw. Vanaf dat de temperaturen rond of onder het vriespunt schommelen mag u er vanuit gaan dat het om droge sneeuw zal gaan. Boven 2°C eerder smeltende sneeuw. Live updates op Facebook via NoodweerBenelux.

De sneeuwvoorspelling is geldig voor komende uren en kan zich in winterse omstandigheden geregeld updaten. Het is dus belangrijk zijn om regelmatig eens terug te ijken naar deze weerkaart om te zien hoe een sneeuwzone zich gedraagt boven het Kanaal en/of de Benelux.