Sneeuwvoorspelling

In de wintermaanden is het van cruciaal belang om te beschikken over een duidelijke sneeuwvoorspelling. Deze data wordt gefilterd uit diverse weermodellen die soms complex zijn om te interpreteren. Vooral de visualisatie van het WRF-weermodel is niet altijd gemakkelijk. Met deze interactieve map van onze collega’s bij WindyTv hopen we tegemoet te komen aan de veeleisende vraag van onze bezoekers.

De sneeuwvoorspelling is geldig voor komende uren en kan zich in winterse omstandigheden geregeld updaten. Het is dus belangrijk zijn om regelmatig eens terug te ijken naar deze weerkaart om te zien hoe een sneeuwzone zich gedraagt boven het Kanaal en/of de Benelux.

Hoe gebruik ik de sneeuwvoorspelling? Via de knoppen onderaan links kan u de tijd wijzigen. U plaatst met de muis de cursor op de map en zo krijgt u de hoeveelheid sneeuw te zien.

Sneeuwvoorspelling in de Benelux

We hebben de sneeuwhoeveelheid op ‘cm’ gezet zodat het voor iedereen zeer duidelijk is hoeveel sneeuw er te verwachten valt. Let op: deze kaart kan natuurlijk geen rekening houden met smeltende sneeuw/droge sneeuw. Vanaf dat de temperaturen rond of onder het vriespunt schommelen mag u er vanuit gaan dat het om droge sneeuw zal gaan. Boven 2°C eerder smeltende sneeuw. Live updates op Facebook via NoodweerBenelux.

Lees ook eens:

Lente in vol ornaat

De lente is in het land! April begon zoals maart geëindigd was: zonnig. De temperaturen zijn nu echter veel hoger dan toen. De afgelopen dagen haalden we in de Benelux makkelijk 20 graden of meer. Blijft de lente de komende dagen aanwezig of dient er...

Matthias BarbierLees dit artikel >
Zagen jullie de supermaan?

Afgelopen nacht was boven de Benelux de grootste supermaan van het jaar te zien. Het heldere weerbeeld maakte de condities ideaal om van dit natuurfenomeen te genieten. We kregen tientallen prachtige foto’s binnen van de maan en maakten hieruit...

Lander Van TrichtLees dit artikel >