6

De Gentse Feesten kunnen de komende dagen genieten van tropische temperaturen. Dit is te danken aan een hogedrukgebied boven Centraal-Europa dat ons warme lucht vanuit het zuidwesten aanvoert. Vooral op woensdag lijkt het extreem warm te worden. De maxima kunnen dan oplopen tot 34°C!

Het is dus sterk aan te raden om tijdens het feesten en Pokémon vangen 😉 voldoende water te drinken. Woensdagmiddag en -avond is het uitkijken voor enkele hevige onweersbuien. Via onze website uiteraard updates op de juiste momenten. Na woensdag zal het wat minder warm worden, met aangename temperaturen rond 24°C. Volg de weerupdates via onze Facebookpagina, NoodweerBenelux.

Hogedrukgebied boven Centraal-Europa

Tropische dinsdag

Dinsdag kunnen we de hele dag genieten van de zon, er zullen bijna geen wolken te bespeuren zijn. Maxima klimmen tot een tropische 31°C. Vergeet u zeker niet te beschermen tegen de zon en drink voldoende water. De wind waait zacht uit het zuidoostelijke richting. De avond en nacht beloven zwoel te verlopen, de temperatuur zakt tijdens de nacht van dinsdag op woensdag niet onder de 20°C.

Hitte gevolgd door mogelijk onweer

Woensdag zou wel eens de warmste dag van 2016 kunnen worden. De temperaturen kunnen plaatselijk oplopen tot 34°C. Vooral in de voormiddag zal de zon nog uitbundig schijnen. Tijdens de namiddag neemt de onstabiliteit sterk toe en zullen er enkele stevige onweersbuien ontstaan. Deze kunnen plaatselijk hevig zijn met grote hagel (3-5 cm) en wateroverlast. Hou dus zeker onze website en social media in de gaten voor updates omtrent het onweer.

Onstabiliteit woensdag Gent

Aangename donderdag

Donderdag starten we de dag met veel bewolking. In de loop van de dag zijn er enkele opklaringen. De temperatuur bereikt ondanks de bewolking toch nog een zomerse 26°C. De wind waait uit noordelijke richting. Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag kan het nog eens afkoelen met minima rond 14°C.

Temperatuur donderdag Gentse Feesten

Zonnige vrijdag

De zon is weer van de partij op vrijdag. De temperaturen lopen opnieuw op tot 24°C. Er staat een frisse wind uit het noordwesten waardoor het in de nacht van vrijdag op zaterdag stevig afkoelt. De minima bedragen 11°C. Een warme trui of jas zijn dus geen overbodige luxe als u vrijdag tot de vroege uurtjes wil gaan feesten op de Gentse Feesten.

Wisselvallige zaterdag

We starten de dag met brede opklaringen, gedurende de dag zijn er enkele stevige buien mogelijk. Tussen de buien door is het wel aangenaam weer met temperaturen rond 24°C. Tegen de avond neemt de buienkans af. De temperatuur zakt zaterdagnacht tot 11°C.

Laatste dag Gentse Feesten verloopt zomers

Zondag is het de laatste dag van de Gentse Feesten. De weergoden beloven alvast hun best te doen om zondag van goed weer te voorzien. De temperaturen lopen in de loop van de dag op tot een zomerse 26°C. Vooral in de namiddag kunnen er plaatselijk enkele stapelwolken ontstaan waardoor zon en wolken elkaar zullen afwisselen. Tegen de avond en nacht wordt het helder waardoor het goed afkoelt. De minima bedragen 14°C.

Laatste dag Gentse Feesten

Deze editie van de Gentse Feesten kan genieten van op en top zomerweer. Enkel op woensdag is het opletten geblazen voor lokaal hevig onweer met alles erop en eraan. Hou dus zeker onze berichtgeving in de gaten. Ik wens alle festivalgangers nog fijne Gentse Feesten toe!

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Wat is het Brown Ocean Effect?

2 uur geleden - 5 min. lezen

Een veiliger huis tijdens noodweer

1 dag geleden - 3 min. lezen