16

Er wordt soms heel geheimzinnig gedaan over de ‘strepen’ in de lucht. Het gaat hier om chemtrails – contrails die volgens sceptici worden ingezet om de bevolking te besproeien met allerlei ‘verdovende’ middelen. Voor de redactie van deze weerblog redenen genoeg dus om het mysterie rond deze vliegtuigstrepen te ontrafelen. Reageer onderaan dit artikel.

Probleem met chemtrails?

Volgens sommige (niet onbelangrijke) bronnen zouden chemtrails worden ingezet om de steeds ruimere bevolking op Aarde af te remmen. Dat zou enerzijds kunnen door stoffen uit te storten die ziektes veroorzaken. Een mondiale operatie die zou georganiseerd worden door de NAVO om het aantal mensen te beperken tot zo’n 500 miljoen.

Aangezien heel wat mensen bij het zien van dergelijke vliegtuigstrepen ook een computer in huis hebben, wordt er al snel internet geraadpleegd. Angst en paniek veroorzaken lijken de kernwoorden te zijn van deze stelling.

Hoe ontstaan deze witte lijnen aan de hemel?

Op zo’n 10 km hoogte verkeert de temperatuur in constante staat van bevriezing. De hoeveelheid waterdamp in deze omgeving is dan ook nihil. Wanneer nu een vliegtuig doorheen deze luchtlaag vliegt, veroorzaakt het extra waterdamp met de vorming van wolkjes een eindje achter de motoren (er ontstaan geen wolken meteen na de motoren doordat de warme lucht daar wolkenvorming belemmert). Deze contrails kunnen voor meteorologen en weeramateurs een handige indicator zijn op de toestand van het weer en wat er die dag staat te gebeuren.

1. contrails die snel oplossen duiden op weinig waterdamp en een kleine kans op een weeromslag. Vooral in de zomer kan dit handig zijn om een uitstap te plannen.

chemtrails en het mysterie

2. contrails die niet snel oplossen en zelfs iets in omvang gaan toenemen duiden een onstabiel weertype aan. In de zomer (ochtendperiode) kan deze vorm van bewolking duiden op onweer.

Schadelijk of niet?

De invloed van vliegtuigen en hun contrails op het klimaat is duidelijk. Ze zorgen er inderdaad voor dat de temperatuur op Aarde kunstmatig wat gaat afnemen of toenemen naarmate er meer vliegtuigstrepen boven een bepaalde regio aanwezig zijn. De complottheorieën waarin de NAVO of overheid aan de basis zou liggen schiet ik meteen af.

Volgens één van die theorieën zouden chemtrails gebruikt worden om het weer / klimaat of de mensheid te manipuleren. En laat net dat onmogelijk zijn voor iedereen op deze blauwe planeet.

Noot: dat contrails en de uitstoot van vliegtuigen in een kleine mate het milieu vervuilt staat als een paal boven water. Ook dat moeten we nu niet gaan minimaliseren.

Bron afbeelding: weerstation Waregem

Delen


Verder lezen

Alles bekijken