3 november 2015 - 2 min. lezen
2 reacties 2

Fier als een gieter! 1 van de teamleden van NoodweerBenelux, Kevin Smetryns, heeft met zijn bijzondere weerfoto de prestigieuze kringen van The Cloud Appreciation Society gehaald. Deze internationale organisatie spitst zich toe op de meest memorabele en bijzondere weerfoto’s van over de hele wereld. Dat een Belg de aandacht trekt van deze wereldbekende organisatie is dan ook uitzonderlijk te noemen.

Kevin Smetryns, stormjager en weerfotograaf

Hij is reeds enkele jaren actief bij NoodweerBenelux als vrijwillig stormjager en weerfotograaf. Vooral onweer wekt de interesse van Kevin waardoor hij vaak met het team onderweg is. Buiten het seizoen van spectaculair noodweer gaat Kevin erop uit in de natuur om bijzondere natuurfenomenen waar te nemen en/of mooie wolkenformaties. De wolkenformatie waarmee Kevin Smetryns gescoord heeft is volgend exemplaar.

irisatie kevin smetryns
Zonlicht gecombineerd met ijskristallen veroorzaken dit spectaculair kleurenpalet in de wolkenformatie cirrus. Het is vrij zeldzaam omdat de zonnestralen onder een bepaalde hoek moeten invallen. De discussie of het hier gaat om irisatie of een circumzenitale boog wordt gevoerd.

The Cloud Appreciation Society?

De organisatie werd opgericht in 2005 door een zekere Gavin Pretor-Pinney met als grootste doel de weerfoto’s en wolken te verzamelen op éénzelfde plaats. Daarvoor werd een website ontwikkeld die in 2013 maar liefst 35.000 leden telde uit 165 verschillende landen. Er worden dagelijks heel wat weerfoto’s en wolkenfoto’s doorgestuurd, maar de organisatie is bijzonder kieskeurig in het uitlichten van zeldzame exemplaren. Daarom zijn wij bij NoodweerBenelux dan ook bijzonder fier op Kevin Smetryns die met deze appreciatie onze activiteiten extra glans geeft!

Extra weetje: in 2005 werd de website van de The Cloud Appreciation Society uitgeroepen door zoekmachine Yahoo tot de meest tot de verbeelding sprekende website van het jaar. Hun activiteiten komen geregeld ook internationaal in het nieuws (BBC).

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken