0

Het is eindelijk zo ver! Het beste festival ter wereld, Tomorrowland, gaat dit weekend van start in Boom. Dit grootschalig Belgisch outdoor dance-festival verwelkomt top-dj’s van overal ter wereld. Wie er graag wil bij zijn, had er goed aan gedaan om de kaarten ver op voorhand te bestellen, want alle 180.000 kaarten zijn uitverkocht. Als we eens kijken naar de weerkaarten zien we dat het fantastisch festivalweer gaat worden.

Maxima stijgen elke dag tot 26°C. Dat is gelukkig iets dragelijker dan de verschroeiende hitte van afgelopen woensdag. Het lijkt ook grotendeels droog te blijven, enkel zaterdagavond is er een kleine kans op een plaatselijke bui. Dankzij een zwakke uitloper van het hogedrukgebied boven de Azoren staat er weinig wind boven de Benelux.

tomorrowland luchtdruk

Donderdagavond kleine kans op een onweersbui

Vanavond is het zover: de camping van Tomorrowland opent zijn deuren. De festivalgangers mogen gepakt en gezakt toetreden tot het terrein om hun tentjes op te zetten. We halen vandaag we maxima van om en bij de 28°C. ‘s Avonds is kleine kans op een onweersbui. De meeste weermodellen geven de grootste kans op onweersbuien in het oosten van het land. Deze nacht daalt het kwik tot 16°C.

Zomerse vrijdag

Vrijdag starten we de dag met afwisselend zon en wolken. In de voormiddag kan er plaatselijk nog een regenbui vallen. Later in de namiddag zijn er meer opklaringen. Zo lopen de temperaturen op tot een warme 26°C. Het is dus zeker belangrijk om voldoende water te drinken tijdens het dansen. Er waait een zwak briesje uit noordwestelijke richtingen. Tijdens de avond en nacht blijft het nog lang aangenaam weer. De minimum temperatuur is een zachte 18°C. Aangename temperaturen om in een tent te slapen.

Deze weersverwachting voor vrijdag is onderhevig aan enkele onzekerheden. Diverse weermodellen berekenen veel regen in de late namiddag/avondperiode en kan daarom bijgewerkt worden in de loop van de dag!

temperatuur vrijdag tomorrowland

Zonnige zaterdag

Zaterdag zal Tomorrowland de zon vaak te zien krijgen. Temperaturen stijgen opnieuw flink richting een 25°C. Door de hoge UV-index is het zeker aan te raden voldoende zonnecrème te smeren. De wind waait opnieuw licht uit het noordwesten. Tegen de avond ontstaat lokaal een bui in de buurt van Tomorrowland. In de nacht van zaterdag op zondag dalen de temperaturen tot een frisse 15°C.

wind tomorrowland zaterdag

Warme zondag

Op de laatste dag van Tomorrowland zorgt Moeder Natuur opnieuw voor aangenaam zomerweer. De zon zal opnieuw uitbundig schijnen waardoor het opnieuw opletten is voor de hoge UV-index. De temperaturen lopen weer flink op tot een zomerse 28°C! Het is dus zeker verstandig om ook op zondag voldoende water te drinken. De wind waait zwak uit noordwestelijke richting. De nacht van zondag op maandag belooft opnieuw een zwoele nacht te worden met temperaturen die maar net beneden de 20°C zakken.

temperatuur zondag

De 12de editie van Tomorrowland lijkt dus te kunnen genieten van op en top zomerweer! Als u naar Tomorrowland gaat, vergeet zeker geen zonnecrème en eventueel beschermende kledij tegen de zon mee te nemen. Wij wensen iedere festivalganger een fantastische editie van Tomorrowland toe!

Delen


Verder lezen

Alles bekijken