30 september 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

Wat een zondag. Het wordt vandaag een uitermate schitterende najaarsdag met temperaturen rond de normale waardes. Tevens staat er weinig wind, waardoor het vandaag uitstekend vertoeven is in de natuur (buitenactiviteiten, sport,…). Het weerbericht voor vandaag ziet er als volgt uit.

Weerbericht 30 september

De ochtendperiode starten we overal in België met veel opklaringen en frisse minima. In het tweede deel van de nacht en deze ochtend werden de laagste temperaturen opgemeten met voor de tweede keer in de maand september vorst in de Ardennen. Elders bleef de temperatuur schommelen rond 5°C.

Op dit moment stijgen de temperaturen richting 10 graden op de meeste plaatsen (bereikt tegen 10:30-11:00). De wind waait zwak uit zuidelijke richtingen en lokaal moet er nog wat nevel of een enkele mistbank overwonnen worden.

Vanmiddag blijft het mooie weer aanhouden. De temperaturen profiteren van de zonneschijn en pieken richting 18°C. Daarmee wordt het toch een vleugje nazomers me dunkt. De wind waait nog steeds uit zuidwestelijke richtingen, maar neemt in de late namiddag toe tot matig.

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Wat is het mysterieuze Sint-Elmsvuur?

4 dagen geleden - 5 min. lezen